Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Öppen verkstad

Musiktema under påskveckan med Allas ateljé

Det blir ett fullspäckat program med Allas ateljé under påskveckan! Allas ateljé riktar sig till barn och unga och erbjuder verksamhet som uppmuntrar fantasin och det fria skapandet genom olika uttrycksformer. Gästande konstnärer från både Kulturskolan och Kulturhuset Bergsjön är inbjudna och det är öppen verkstad måndag-torsdag kl. 12:00-16:00.

Måndag – Skapa instrument av återvunnet material

Skapa ditt dröminstrument av återvunnet material tillsammans med musikern och allkonstnären Jorge Alcaide. Efter skapandet har ni möjlighet att spela in hur instrumenten låter i vår portabla studio. I den blandar vi toner och rytmer samman till ett spännande ljudlandskap.

Tisdag – Skapa instrument i lera

Maryam Javidmehr spelar tanbur, ett 5000-årigt stränginstrument tillsammans med deltagarna. Därefter får man möjlighet att göra sina egna dröminstrument i lera och undersöka ljudkonstens värld.

Onsdag & Torsdag – Skapa konst med inspiration från musik

Tillsammans med konstnärer får deltagarna skapa konst med inspiration från musik. Dessutom skapar vi rytm-instrument i olika form och storlek. Rytmer, former och mönster skapas av musik och kan först skapas i konsten för att sedan tonsättas. Eller så sker det samtidigt, det är det som är kreativa processen. Kom och testa!

Utställning

Allt sätts sedan ihop till en utställning och där unga kreativa personer från Örgryte -Härlanda också deltar! På så vis kan fler unga träffas genom konstnärliga mötesplatser.

Med stöd från/I samarbete med

ABF
GöteborgsLokaler

Relaterat innehåll