Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Salon De Madame M.
— Nils Søvik Andreasen

Hur förstår någon sin egen tid? Spridda över horisontella axlar är vi bundna till koordinater av satelliter som tittar ovanför oss, men vem står över tiden? 

I den grekiska mytologin undkom ingenting synen från Argus den Allseende, som aldrig vilade och aldrig var frånvarande från sin tid. När han dock blev lurad till att sova togs han ur nuet, och medan han låg medvetslös drömde han att han stod över tiden och äntligen såg vad som alltid hade undgått honom. Liksom Argus trodde modernismen att den såg tiden, även om den alltid utvecklades på gränsen till att vara framtid. Nu när den har vaknat kommer inte modernismen ihåg vad den drömde eller vad den såg om nutidens struktur, men den kan inte skaka känslan av att någon fortfarande tittar.
Nils Søvik Andreasen

Om Nils Søvik Andreasen

Nils Søvik Andreasen (f. 1993, NO/SE) är för närvarande verksam i Amsterdam, Nederländerna och Göteborg, Sverige. Andreasen utforskar utrymmen genom sina skulpturer och installationer. Hans verk tar formen av arkitektoniska strukturer, reducerade till kärnan av de använda materialen, avslöjar deras inre konstruktioner. 2018 tog Nils Andreasen examen från sin kandidatexamen vid Gerrit Rietveld Academie, Fine Arts Department i Amsterdam.

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Bergrummet
Göteborgs Stad
ABF

Relaterat innehåll