Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Info

Ny tjänst: Scenkoordinator sökes till Konstepidemin

För att ta Konstepidemins arbete med scenkonst till nästa nivå utlyser vi en ny tjänst. Vi söker en driven Scenkoordinator som kan stärka Konstepidemins roll som en viktig scen i Göteborg och i världen.

Scenkonsten är en stark och självklar del av den publika verksamheten på Konstepidemin. Här presenteras årligen mängder av sceniska framträdanden för både vuxna och barn. Teater, dans, konserter, filmvisningar, litterära samtal, scenpoesi och performance.

Arbetsrollen

Konstepidemins arbete bedrivs av ideella arbetsgrupper bestående av konstnärer på området. Som Scenkoordinator är dina huvudsakliga uppgifter att under ledning av Scenkonstgruppen samordna, utveckla nya format och arrangera publik verksamhet på Konstepidemin, och att successivt etablera en plattform för både interna och externa scenaktörer.

Arbetet består främst av administration, budgethantering, löpande ekonomi och intern och extern kommunikation i samarbete med Konstepidemins övriga personal. Meriterande är att kunna arbeta i InDesign, Photoshop och olika program inom Office-paketet. Du är en person med erfarenhet av scenkonst och kulturproduktion och som längtar efter ett sammanhang med många konstnärskap och verksamheter att lära känna.

Erfarenhet

Du som söker ska ha ett väldokumenterat kontaktnät inom scenkonst och kultur. Du kan tänka visionärt och stort, samtidigt som du har vana av att samordna, arrangera och arbeta praktiskt med sceniskt kringarbete. Du behöver vara väl insatt i det kulturella ekosystemet och infrastrukturen. Du har stor erfarenhet av att söka pengar, formulera, planera och möjliggöra kortare och mer långsiktiga projekt, samt av verksamhetsutveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlighet och samarbetsförmåga.

Tjänst:

  • 40% visstidsanställning på tre år med sex månaders provanställning
  • Arbete på kvällar och helger förekommer
  • Arbetsorten är Göteborg
  • Tjänsten påbörjas under hösten

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev – max en A4

Samla samtliga dokument till en pdf-fil, döp den till sökandes namn och maila till: rekrytering@konstepidemin.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti.

 

Kontaktpersoner på Konstepidemin

Ola Karlberg

Epost: ola@bigwind.se
Verksam i Scenkonstgruppen samt personalansvarig i Föreningen Konstepidemins styrelse

Fia Adler Sandblad

Epost: ada@konstepidemin.se
Sammankallande i Scenkonstgruppen

 

Vad är Konstepidemin?

Konstepidemin är ett konstnärsdrivet kulturcentrum i Göteborg och en av Sveriges största arbetsplatser för konstnärer i det fria kulturlivet. Konstepidemin erbjuder ett omfattande publikt program samt fungerar som en plattform för konstnärliga projekt och samarbeten.

Läs mer om vår verksamhet.