Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Program våren 2024

VARJE ONSDAG: 14 FEBRUARI – 29 MAJ • 19.30

BrÖtz jazzklubb

HUS 8

En av Sveriges ledande scener för improviserad musik. BrÖtz har de senaste 25 åren bedrivit en kontinuerlig konsertverksamhet bestående av två akter en kväll i veckan.

Se hela programmet på www.brotznow.se.


21 FEBRUARI • 18.00

Samtal: Fia Adler Sandblad & Ian Magilton

GALLERI KONSTEPIDEMIN

Ian Magilton (gästkonstnär från Frankrike) och Fia Adler Sandblad (ADAS teater) berättar om sitt mångåriga konstnärliga arbete med den mänskliga rösten och hur det kan omsättas i en dramatisk föreställningsstruktur.

➤ Berätta mer


23 FEBRUARI • 19.00

Ale Möller Trio

GRÖNA RUMMET

Ale Möller, Mats Öberg och Olle Linder släpper plattan ”Andras” där de personligt tolkar musik av George Harrison, Evert Taube, Jim Morrison, Ravi Shankar, Lennon McCartney, Timas Hans m. fl.

➤ Berätta mer


10 MARS – 4 APRIL • 19.00 el. 15.00

Agamemnon – Fia Adler Sandblad (ADAS teater)

ATELJÉ 201

När ADAS teater tillsammans med den prisbelönte regissören Ian Magilton (Roy Hart Theatre) tar sig an Aischylos 2500 år gamla tragedi så är det i en stark fysisk och vokal gestaltning med nyskriven musik och omslutande ljudbild.

➤ Berätta mer


22 MARS • 18.30

DancInk

GÄSTATELJÉ 2

DancInk är ett unikt performance där konstnärerna Yiyan Zhou, Johanna Ehn, och Erik Dahl improviserar genom att blanda dans, musik, ritning och målning. Utan förutbestämd ordning skapar de tillsammans en organisk upplevelse, där kreativiteten flödar fritt.

➤ Berätta mer


23 MARS, 27 APRIL & 25 MAJ • 17.00 – SENT

Dansworkshop & konsert – Caramatu Social Club

HUS 8

En lördag i månaden bjuder Caramatu in till en puttrande rytm-oas med afro-brasiliansk musik och dans. Först dansworkshop där olika stilar provas – maracatu, coco, ijexa, forro m.fl. Sen konsert och häng!

➤ Berätta mer


24 MARS • 14.00

Luddet – Big Wind

HUS 8

Ett litet navelludd har fångat Bronjas dansöga och studeras nu djupt för att dansas av denna Sveriges enda danzoolog. Vi är aldrig ensamma och om vi vill kan vi se att vi har fler likheter än olikheter med små ludd.

➤ Berätta mer


5 APRIL • 18.00

Stråf Vocal Strings

GRÖNA RUMMET

Stråf består av Åsa Johansson, Francis Shaughnessy, Tobias Edvardson och Sanna Källman – alla med lång erfarenhet av sceniska musikproduktioner och alla med bakgrund i den banbrytande sceniska kören Amanda i Göteborg.

➤ Berätta mer


19 & 20 APRIL • 19.00

Tranformers from the underground

HUS 8

Ett ytterst meriterat musikkollektiv, samt filmare och skådespelare från Melpomalia Friteater, hyllar Lou Reeds album ”Tranformer” och andra pärlor från Reed och Velvet Underground.

➤ Berätta mer


21 APRIL • 10.30 & 14.00

Gro – Big Wind

HUS 8

En taktil och poetisk dansföreställning för bebisar med sina vuxna. Gro är en mjuk upptäcktsfärd genom barnets första utvecklingssprång. Föreställningen är 25 minuter lång och efteråt kan bebis och vuxen utforska rummet tillsammans.

➤ Berätta mer


28 APRIL • 14.00

Pinsamt – Big Wind

HUS 8

På scen är två dansare och en musiker. Tillsammans med publiken musicerar, diskuterar och dansfilosoferar vi oss fram till pinsamhetens kärna. Den laddade känslan av skam tas an genom att brytas ner och laddas ur.

➤ Berätta mer


1 JUNI • 14.00 – 18.00

Konstepidemins dag

HELA OMRÅDET

Utställningar, öppna ateljéer, scenprogram, mat och festligheter!

➤ Berätta mer