Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Open call

Presentera din konstnärliga praktik under Göteborg Craft Day

Under Göteborg Craft Day lördag 12 oktober har du som är verksam inom fältet konsthantverk / materialbaserad konst möjlighet att presentera din konstnärliga praktik för tre nordiska curatorer. Ansök om att delta senast 29 september.

I samband med Gothenburg design festival arrangeras Göteborg Craft Day – ”Visions and Strategies in Curating Craft II”, en seminariedag med fokus på curatering inom fältet konsthantverk och materialbaserad konst.

Vi har bjudit in de nordiska curatorerna Bettina Køppe (DK), Evelina Hedin (SE) samt Katarina Siltavuori (FI) för att dela med sig av sin praktik och sin syn på hur den framtida scenen inom fältet kan komma att se ut.  Vi erbjuder dig som utövare att delta i ett Open Call för att under dagen presentera din konstnärliga praktik. Antingen genom att hålla en Artist Pitch eller delta i en utställning. Artist Pitch innebär att du på 5 minuter berättar om ditt konstnärskap till 10 bilder. Du kan också ansöka om att delta med ett verk i en endags grupputställning, som kommer ses av curatorerna och övriga deltagare.

ANSÖK
Ansökan skickas som en samlad pdf-fil till ansok@konstepidemin.se senast den 29 september. Pdf:en ska innehålla följande:
• Artist Statement, max 500 tecken
• 3-5 bilder med bildtext
• CV
• Det ska tydligt framgå om du önskar att hålla en Artist Pitch och/eller delta i en grupputställning. Du väljer själv om du vill hålla din Artist Pitch på svenska eller engelska.

Besked lämnas senast 2 oktober. Urvalet görs av en jury bestående av Ellen Dynebrink från Konsthantverkscentrum samt Jakob Sjöstedt och Sanna Svedestedt Carboo från Konstepidemin.

Göteborg Craft Day arrangeras av Konstepidemin i samarbete med Konsthantverkscentrum och som en del av och med stöd från Gothenburg design festival.

Antagna konstnärer ger arrangören tillåtelse att publicera inlämnat bildmaterial.

När du ansöker godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Konstepidemins personuppgiftspolicy