Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Pia König – A4

”Jag har arbetat med linoleumsnitt. Det är ett lätt material att skära i och det är ett material som jag förknippar både med hemmet och offentliga rum. Linoleummattan i köket eller kanske golvet på det lokala biblioteket. Min utställning kommer att handla om mina tankar angående: A4, kopiator, linoleumsnitt, tapet och väggtidning.”

Liten handbok:
A4: Ett papper i formatet A4 ingår i A-serien och har skapats genom att grundstorleken (A0) har tudelats fyra gånger
Kopieringsapparat: En kopiator (även kallad kopieringsmaskin eller kopieringsapparat) är en kontorsmaskin som framställer papperskopior av dokument och andra visuella bilder. Kopiering är konsten att duplicera något så att det så exakt som möjligt liknar originalet.
Linoleumsnitt: Linoleumsnitt är en grafisk teknik av typen högtryck.
Tekniken går ut på att man skär ut det som ska vara vitt ur en linoleumplatta som man sedan färgar in med en gummivals och trycker. Linoleumsnitt är en av de enklaste och billigaste tryckteknikerna.
Tapet: Tapet är en dekorativ väggbeklädnad av papper, plast, textilier, trä eller läder. Allt papper gjordes i ark fram till början av 1800-talet. Mönster på tapeterna gjordes med en tryckstock av trä. Mönstret skars ut i stocken. En stock fick göras för varje färg. Efter 1830 började papper tillverkas på rulle, och man övergick till att valstrycka tapeter.
Väggtidning: anslag med nyheter, debattinlägg mm.

Vernissage lördag 1 september 12:00-16:00
Parallellt med utställningen i Blå Huset visar Pia Skisser och modeller inför offentlig gestaltning i Glasrummet, Galleriet.

Pia König är utbildad på bland annat KV Konstskola och Hovedskous målarskola och därefter på Valands Konsthögskola. Bor och är verksam i Göteborg med ateljé på Konstepidemin.
www.piakonig.wordpress.com