Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Öppen ateljé

Poesiuppläsning och Öppen Ateljé
— Ronak Azeez

Poesiuppläsning och öppen ateljé hos Ronak Azeez, gästkonstnär i Ateljékollegiet på Konstepidemin.

Som en del i Kulturnattas program på Konstepidemin så bjuder vår gästkonstnär Ronak Azeez in till poesiuppläsning, ackompanjerad av Faruq Omer. Dikterna läses på svenska, med utvalda stycken på originalspråket som en arabisk bottenklang.

Efter poesiuppläsningen håller Ronak öppen ateljé fram till kl 21:000, så varmt välkommen att stanna och ta del av hennes arbete och berättelser.

Ronak Azeez, är född 1970 i Kurdistan Irak, och har verkat som konstnär och bildlärare i Karuk, Irak 2005-2010, då hon också var ordförande för konstföreningen Dijla. 2011 flyttade hon till Sverige och bor nu i Göteborg.

Jag är fascinerad av naturen. Mina tavlor handlar ofta om kvinnor som kämpar för sina rättigheter och människans kamp mot terror. Jag vill förmedla budskapet ”fred för alla”.

Ateljé Kollegiet är ett samarbete mellan Kultur i Väst och Konstepidemin och riktar sig till professionella konstnärer från alla konstfält. Ateljé Kollegiet fokuserar på att skapa en plattform och personliga möten mellan redan i Sverige etablerade och de som söker konstnärliga sammanhang i sitt nya hemland.