Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Pop-up-utställning av arkitektstudenter: Bevarande och Omvandling av Hus 10

Under hösten har närmare 100 arkitektstudenter på Chalmers haft Konstepidemins Hus 10 som objekt i  kursen Bevarande och Omvandling. De har mött konstnärerna på området och Konstepidemin av idag, men också undersökt historiken, kulturlagren och arkitekturens kvalité. Studenterna har inventerat platsen, tagit fram koncept som de bearbetat, kommunicerat och reflekterat över. De har samlat stadens, besökarnas och Konstepidemins perspektiv och tagit fram 30 genomarbetade förslag på vad Hus 10 skulle kunna vara i framtiden.

Kunskap att arbeta vidare på befintlig arkitektur är i linje med den hållbarhetsvision som Konstepidemin arbetar med att formulera. I de olika förslagen lyfts även villkoren och förutsättningarna att bedriva en verksamhet som Konstepidemin, samt visioner för ett kultur- och konstcentrum mitt i Göteborg.

Missa inte tillfället att prata med studenterna och ta del av deras tankar, idéer och kunskap om Konstepidemin och Hus 10.

Epidemifredag

Detta är en del av Epidemifredag där Konstepidemin bjuder in till vernissage på galleriet och andra aktiviteter. ➤ Fullt program hittar du här.