Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Process
Roland Borén

Jag har haft och har en del besök i ateljén, det kan vara konstföreningar, skolklasser eller dom som bara knackar på ateljédörren.

Gemensamt med dom flesta besökare så kommer frågor (som inte bara handlar om hur mycket jag tjänar), men också (tack och lov) frågor som handlar om min konstnärliga process tex bakgrund, tankar och idéer. Den här utställningen tänkte jag visa lite färdiga verk men även skisser och utkast som ju är en stor del av min verksamhetsprocess. Jag visar här några gamla och nya prylar, vissa grejer blev aldrig något. Några verk har jag ställt ut i olika sammanhang men här finns också grejer som fördes direkt in till mitt ”kanske senare-arkiv”. För mig är ”kanske senare-arkivet” en viktig källa som jag använder mig av ständigt och jämt. Där finns avstamp för vidare utveckling och komplettering av nya verk.

Jag hoppas denna presentation i första hand visar mina tankegångar och inte så mycket som en färdig utställning. Denna till synes fragmentariska visning skall gärna ses med glimten i ögat.

Process – (lat. proce’ssus, av procedere, framskrida), fortgång, utvecklingsgång, är ett förlopp där något förändras och som hänger samman (har en viss avgränsning) gentemot andra förlopp. Källa Wikipedia