Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Rum för liv
— Anni Foglert

Anni Foglert
Rum för liv
Pannrummet 9 – 31 mars, 2019
Vernissage 9 mars kl 12–16

Fri entré, Välkommen!

Jag ser våra medvetna och omedvetna sidor som rum i oss, dessa är mer eller mindre kända för andra men kanske även för oss själva. Jag ser inte rummen som hem för mina olika jag utan snarare som jaget uppbyggt av olika rum, likt organ. Varje rum är en diskussion, det förhåller sig till minnen och föreställningar. Vi är alla uppbyggda av olika rum som är i konstant förändring, detta gör det ännu mer spännande.

Utställningen Rum för liv,  är en utveckling av ett tidigare projekt som heter Borttappade rum. I Borttappade rum arbetade jag med tankar kring människan som uppbyggd av olika synliga och dolda rum. Här ser jag dessa rum även som varelser och organismer. Rum för liv består av en rumslig skulptur som går att gå in i, verket spelar med rummet och interagerar med betraktaren.

Anni Foglert (1987) har en kandidatexamen i Textil konst från HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk och är verksam konstnär i Göteborg. Hon har ställt ut, förutom i Sverige även i Japan och Litauen och kommer i maj att ha en solo utställning på Galleri Noorus i Estland. De senaste två åren har hon även gjort två bårtäcken i uppdrag åt Jämjö och Olofström församling och i höst väntar ett residens på Art center i Cill Rialaig, Irland. Anni Foglert bygger upp organiska installationer och skulpturer som undersöker den inre och yttre verkligheten i att vara människa. Installationen eller skulpturen spelar ofta med sin omgivning och interagerar ibland med betraktaren. Konsten bottnar i ett filosofiskt tankesätt där hon med sig själv som utgångspunkt undersöker människans plats i dagens samhällsstruktur. Detta belyser hon i sina skulpturer genom att låta de olika materialen färga och påverka varandra, likt hur vår yttre omgivning formar vårt inre.

annifoglert.se