WALLS – REVISITED, RE-EDITED

Anssi Pulkkinen - walls

Anssi Pulkkinen – walls

Anssi Pulkkinen och Azadeh Esmaili Zaghi är de två konstnärerna bakom utställningen Walls – Revisited, Re-edited på Galleri Konstepidemin. Anssi och Azadeh delar samma intresse för de materiella och fysiska effekterna av mänsklig erfarenhet samt för den obskyra domänen av gränser och begränsningar. Genom sin konst försöker de på ett distraherande men samtidigt lekfullt sätt att framhäva betydelsen av de strukturer vi lever i. I utställningen Walls- Revisited, Re-edited förenas deras olika konstnärliga uttryck som kretsar kring gränser och begränsningar och de resonerar med galleriets fysiska miljö.

Utställningen är en del av Nordic Match F.I.L. som är ett samarbetsprojekt där en gästkonstnär från Finland, Island eller Litauen bjuds in in till en tre månader lång arbetsvistelse på Konstepidemin. Under vistelsen samarbetar gästkonstnären med en professionell konstnär från Göteborg för att skapa en gemensam utställning på Galleri Konstepidemin.

Anssi Pulkkinen är den första nordiska Match F.I.L-konstnären. Han är vanligtvis verksam i Helsingfors, där han gör skulpturella ingrepp inom arkitektoniska interiörer och utomhus i det offentliga rummet. Ofta är hans konstnärliga verk känsliga handlingar som förvrider den dagliga miljön på ett humoristiskt vis. Verken tycks överskrida eller bryta systemet av här och nu, för på så vis överskrida eller bryta människans organisering av rymden och tiden. De är element av splittring i en organiserad värld.

Azadeh Esmaili Zaghi är Göteborgskonstnären som i sina tidigare verk har använt sig av ett stort antal konstnärliga medier, från video till skulptur. Hon använder sig av dessa medier för att undersöka metoder av förflyttning samt migration och exil som strategier för att korsa gränser. Genom att förflytta olika föremål och sin egen fysiska kropp från en plats till en annan, har hon undersökt kroppens och sinnenas möjlighet att förflytta de fysiska och mentala begränsningar. I det här fallet handlar det om synliga och osynliga gränser som etablerats i det mänskliga sinnet på grund av färg, språk, etnicitet och religion.

Välkommen på Samtal om konst, performance och mingel
När: tisdagen den 13 november med start kl 17, performance kl 17.30, samtal kl 18–19

Kl 17.30 Performance Sacred Ground, av och med Azadeh E Zaghi

Kl 18–19 Samtal om konst med de aktuella konstnärerna, Anssi Pulkkinen och Azadeh Esmaili Zaghi och inbjuden samtalsgäst, Mariangela Mendéz Prencke, curator på Röda Sten

Var: Galleri Konstepidemin, fri entré, ses 😉

läs mer om Nordisk Match F.I.L.

läs mer Anssi Pulkkinen

arr. Galleri Konstepidemin och AIR Konstepidemin

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur