Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Teater

Sambolagen
— Gulden Storia i samarbete med Teater Spira

Söndagen 27 november kommer en iscensatt läsning av pjäsen Sambolagen att genomföras av skådespelarna Karin de Frumerie, Krister Kern och Nina Haber. Läsningen regisseras av Emilie Strandberg. Därefter kommer dramaturgen Lisa Lindén att leda ett samtal mellan dramatikern Stefan Larsson och kritikern Mikaela Blomqvist om pjäsen.

Handlingen i pjäsen Sambolagen

Jorun och Valter bor tillsammans i en lägenhet. Jorun har lagt sig under köksbordet medan Valter sorterar om i köksskåpen för att skapa ordning. Maten håller på att ta slut eftersom ingen handlar eller kommer med matkassar längre. När en tidigare inneboende i lägenheten dyker upp uppstår en maktkamp med oviss utgång.

Om dramatikern

Stefan Larsson är manusförfattare/dramatiker från Göteborg. Han har tidigare skrivit pjäsen Tresteg som sattes upp på Regionteatern Blekinge Kronoberg och turnerade med Riksteatern. Pjäsen blev uttagen till BIBU och vann första pris i Barnteaterakademins manustävling. Han har även skrivit monologen Jag är Angela Adler som hade premiär på Skillinge teater. Stefan Larsson har skrivit barnboken Min bror Roger som är utgiven på Lindskog förlag.

Medverkande

  • Karin de Frumerie, skådespelare
  • Krister Kern, skådespelare
  • Nina Haber, skådespelare
  • Emilie Strandberg, regissör
  • Lisa Lindén, moderator
  • Mikaela Blomqvist, kritiker
  • Stefan Larsson, dramatiker

Arrangör är Gulden Storia i samarbete med Teater Spira. För mer information: stefan@gulden.se Arrangemanget anordnas med projektstöd från Göteborgs Stads kulturförvaltning i samverkan med Västra Götalandsregionen och Sensus studieförbund.

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad
Västra Götalandsregionen
Sensus

Relaterat innehåll