Vad visar HDK-Valands kandidatstudenter i Fri konst i sin examensutställning Origo på Konstepidemin? Hur har de planerat och genomfört arbetet med verken och vad har varit viktigt för dem? Under tre kvällar samtalar en inbjuden konstnär med studenterna om deras arbete. Välkommen till galleriet och lyssna!
Kristian Berglund samtalar med studenterna Alfred Pohl, Nathalie Bilan, Helena Bratt och Charlie Vince Jakobsson.
Sara Nielsen Bonde samtalar med studenterna Ajami Solros, Robert Jacobson, Elisabet Landin, Moa Hjärtström och Oskar Wikström.
Lena Trapp samtalar med studenterna Linnéa Frisk, Runa Rosgaard, Alva Qi Törnqvist och Viveka Skytteberg.
I kandidatutställningen Origo presenterar avgångsstudenterna i fri konst vid HDK-Valand sina examensprojekt. Utställningen sträcker sig över flera av Konstepidemins utställningslokaler: Galleriet, Pannrummet, Bergrummet, Garaget och utomhus.
Titeln Origo syftar på skärningspunkten i ett koordinatsystem. Verken som visas kan ses som en slags origo av tid, erfarenheter och platser bortom det rum de är fysiskt placerade i. Här finner vi platser förknippade med hem, arbete och vardag, men också det obekanta, drömska och eskapistiska. Det kan vara platser som kontor, krog och sjukhuskorridorer, skog och underjord.
Avgångsstudenterna har med arbete i det analoga och det digitala skapat allt från rumsliga installationer, skulpturer, video- och ljudverk till måleri, fotografi och textil. I Origo skapas skärningspunkter där platser, personer, material och praktiker möts.
Ajami Solros, Alfred Pohl, Alva Qi Törnqvist, Charlie Vince Jakobsson, Elisabet Landin, Helena Bratt, Linnéa Frisk, Moa Hjärtström, Nathalie Bilan, Oskar Wikström, Robert Jacobson, Runa Rosgaard, Viveka Skyttberg