Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Shadow / Light
— Shogo Hirata

Plötsligt blockerar något morgonens solstrålar och ett vackert skuggmönster projiceras på väggen. Skugga och ljus – universellt och oföränderligt men ändå oförutsägbart. Medan världen blir mer och mer komplicerad, förblir förhållandet mellan skugga och ljus konsekvent. I denna utställning visar Shogo Hirata konstverk som undersöker detta samspel. Som metod använder han naturliga färgningsmetoder och analoga fotografiska processer på olika typer av cellulosafibrer.

Om konstnären

Shogo Hirata (f.1986) är uppvuxen i Kyoto, Japan. Han bor och arbetar i Göteborg sedan 2014. Han har en bakgrund som grafisk formgivare och sedermera studier inom textilt hantverk efter flytt till Sverige.

I sin konstnärliga praktik inspireras han av textilt hantverk och andra analoga tekniker. Under lärandeprocessen vill han förstå dem på djupet och hittar sätt att använda dem i olika sammanhang, med olika material och i kombination med andra tekniker och metoder. Med andra ord ser han processen som en lika viktig del som resultatet för att uttrycka sig. Hans konstverk har visats främst i Sverige och Japan och de senaste åren har han även arbetat med dansinstallationer som scenografisk konstnär.

 

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad
Statens kulturråd

Relaterat innehåll