Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

INSTÄLLT / Mina drömmars sarkofag
— Simon Blanck

INSTÄLLT på grund av covid-19 och de skärpta råd som gäller i Västra Götalandsregionen. Vid frågor vänligen kontakta Galleri Konstepidemin via epost: galleri@konstepidemin.se

”I september reste jag till Berlin och förälskade mig i drottning Louises sarkofag i den preussiska kungafamiljens mausoleum i Charlottenburg. Ett konstverk som lyckas överbrygga 190 år av död. Hon ligger på sarkofagen draperad i marmor och när man står bredvid henne känns det som om hon bara gått och lagt sig för att vila en stund. I utställningen Mina drömmars sarkofag visas förföriska bilder av Louises sarkofag i den råa miljön i Bergrummet tillsammans med sönderslagna gravstenar från en svensk kyrkogård. Ett möte mellan ett fulländat gravmonument och några som kasserats och glömts bort, mellan dödens storslagenhet och futtighet.” Simon Blanck.

Simon Blanck (född 1986 i Trollhättan, bor och arbetar i Stockholm) har en masterexamen från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (2015) och kandidatexamen från Högskolan för fotografi vid Göteborgs universitet (2012). Utställningen Mina drömmars sarkofag är en fristående uppföljare till utställningen Mina drömmars mausoleum från 2018. Sedan 2015 ger Simon Blanck ut den egna tidningen Nekrofilt läckage. En tidning om dödskultur.