Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Open call

Sökes! Koordinator för det internationella arbetet på Konstepidemin

Med gästateljéer, samarbetsprojekt och en publik verksamhet är föreningen Konstepidemins internationella arbete väl etablerat inom konstscenen lokalt, nationellt och internationellt. Vi söker nu en driven koordinator som vill ta vårt internationella arbete ett steg vidare.

Koordinatorns huvudsakliga uppgift är att utveckla och driva det internationella arbetet genom projekt och residensverksamheten på Konstepidemin.

En viktig del av koordinatorns arbete är finansiering och bidragsansökningar för att möjliggöra projekt och utveckla residensverksamheten. Vi ser att sökande har ett befintligt nätverk inom branschen, men också gärna utanför. Koordinatorn ansvarar även för administrationen av gästateljéansökningarna, budget och ekonomi samt extern och intern kommunikation i samråd med Konstepidemins kommunikatör.

Residensverksamheten ska stimulera utbyte mellan de gästande konstnärerna och det lokala och regionala kulturlivet. Koordinatorns uppgift är att bilda nätverk och att presentera ett publikt program i samarbete med Konstepidemin kopplat till de gästande konstnärerna. Detta kan innebära utställningar, samtal och visningar m.m. Konstepidemins residensverksamhet omfattar flera stipendie- och produktionsbaserade residens, i samarbete med bland annat Västra Götalandsregionen och Iaspis/Konstnärsnämnden.

Verksamheten inom det internationella arbetet utvecklas i samarbete med den internationella arbetsgruppen (konstnärer i föreningen) och övrig personal på Konstepidemin. Stor vikt läggs vid personlighet och vad sökande har för tankar och visioner för Konstepidemins internationella arbete.

TJÄNST

40-50% visstidsanställning på 3 år.
Arbete på kvällar och helger kan förekomma.
Arbetsorten är Göteborg.

KVALIFIKATIONER

Högskoleutbildning inom kultur/konst.
Stort intresse för samtidskonst och kulturproduktion.
God samarbetsförmåga och gärna erfarenhet som projektledare el dylikt.
God administrativ och strukturell förmåga.
Mycket goda språkkunskaper i engelska och svenska, ytterligare språk är meriterande.
God och kreativ kommunikationsförmåga och en aktiv lyssnare.
Ett etablerat kontaktnät nationellt och regionalt. Internationellt nätverk är meriterande.

ANSÖKAN SKA INNEHÅLLA

CV
Personligt brev – max en A4

ANSÖK SENAST 13 JUNI 2021

Samla samtliga dokument till en pdf-fil, döp den till sökandes namn och maila till: ansok@konstepidemin.se. Välkommen med din skriftliga ansökan senast den 13 juni 2021.

KONTAKTPERSONER

Charlotta Eidenskog, Samordning/Utveckling
072-240 00 96 (tis-ons 8.30-16.30)
charlotta@konstepidemin.se

John Huntington, Internationell Koordinator
072-703 30 61 (tis-ons 9.00-16.00)
air@konstepidemin.se