Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Space Beyond – Växtvärk

Publikt samtal och work-in-progress
Projektet Space Beyond är en experimentyta för fördjupning i konstnärligt arbete för och med barn och unga. Åtta kulturskapare har deltagit i en kollektiv process som huvudsakligen tog plats i Värmland på orten Östra Ämtervik och på Alma Löv Museum för Unexp. Art.

En filmare, bildkonstnär, skådespelare/dramatiker, barnkulturdesigner, dansare/koreograf, skådeartist, riksspelman/musikpedagog och samtidskonstnär möttes utifrån temat växtvärk och att barn är kompetenta mottagare och skapare av kultur.

Växtvärk är kopplad till den tid som kallas barndom. Det spritter, gror och kryper i kroppen som tecken på förändring, en verklig smärtföreteelse där orsaken är okänd. Som så mycket annat i vår tid; är orsakerna till växtvärken och den kreativa kraften dold samtidigt finns i den en oerhörd potential för omskapande, nyskapande.

Den 11 oktober kan du ta del av deras offentliga presentation på Konstepidemin i Göteborg.

 

Medverkande: Tove Klang, Hans Anders Nordström, Dawn Hang Yue Wong, Astrid Askberger, Therese Olsson Hugosson, Britta Kleberg, Monique Wernhamn och Jonas Fröberg.

2019 genomförs Space Beyond i samarbete med Region Värmland, Alma Löv Musuem of Unexp. Art och Konstepidemin i Göteborg.

Med stöd från/I samarbete med

Kultur i Väst