Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Stubbåkersgatan 1: Bildspel – workshops
Nikolas Nilsson Falkholt

Stubbåkersgatan 1 – bildspel av N. Nilsson Falkholt visas i Allas Ateljé på Rymdtorget, Bergsjön.

”Stubbåkersgatan 1 är ett fotografibaserat arbete där jag undersökt platsen där min skola tidigare stod. Skolans och områdets status har alltid varit låg. Det fick vi veta, vi som växte upp där. Våra identiteter hänger ihop med de platser vi lever våra liv. Din adress kan berätta om du är en vinnare eller förlorare.
Numera är det ofta företag från andra länder som investerar i mark och bebyggelse för att främst tjäna pengar på de som kommer leva och bo där. I förorterna vill ingen investera. De kommunala bostadsbolagen sliter med områdenas låga status. Nya byggnader uppförs sällan. Man river eller målar om fasaderna. Bergsjön är ett undantag där man nu byggt ett Kulturhus. Samtidigt planeras Bergsjöskolans gymnastiksal att rivas. Den skymmer sikten för kulturhuset när man kliver av hållplatsen Rymdtorget. En 70-tals skola rivs för något nytt.”
– N. Nilsson Falkholt

Stubbåkersgatan 1 är ett konstnärligt samarbetsprojekt för socialt engagemang och spridning av konst i det offentliga rummet. Stubbåkersgatan 1 är även ett konstpedagogiskt projekt om platsens betydelse för identitet och självbild.

I samband med utställningen hålls workshops på temat Identitet och barns rättigheter att få skapa och möta konst.

Utställningen är ett samarbete mellan Konstepidemin Allas Ateljé och Navet i Bergsjön, GIBCA Extended med stöd från Göteborgs Stad.

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad