Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Tekla Klara och Rakel Bergman Fröberg
— Tekla Klara och Rakel Bergman Fröberg

Tekla Bergman Fröberg är intresserad av minnen och att de-konstruera verkligheten till nya former och livsformer.
Rakel Bergman Fröberg är intresserad av laddade tillstånd, relationer och de kroppsliga avstånd som uppstår mellan både människor och djur i dessa situationer.

”Vi jobbar med verkligheter och (o)verkligheter, med konsten som redskap för att både förstå oss på livet och oss själva. Vi bygger upp världar där vi andas och lever med hjälpa av pennor, knivar, dukar, porslin, och sönderslagna saker.  Saker som på nytt besjälas med närvaro och riktning.

Naturen, vädret, mörkret och ljuset har onekligen sin magiska kraft, och denna osynliga, men konstant närvarande kraft inspirerar oss båda. Tar oss i besittning.

Att vandra ovanpå moln. Att titta i en spegel utan ögon. Att ha vingar istället för armar. Gränser tänjs och nya tillstånd  och verk inträffar.”

Tekla Bergman Fröberg (f 1994) Tekla är uppväxt i Göteborg och studerar för närvarande Masterprogrammet på Umeå Konsthögskola. Har utbildat sig på Göteborgs konstskola, Umeå konsthögskola kandidat (ex 2019)

I de skulpturala arbetena använder jag mig av material såsom trä, porslin, tejp, metallskrot, plast, möbler, hår, etc. Ofta är det saker som kastats bort i soporna, glömda saker, borttappade saker, men en gång älskade saker. Jag letar efter förlorade meningar och språk och ger tingen nytt liv. Jag inspireras av drömmar och mardrömmar och parallella tillstånd. Jag är fascinerad av hur ömtåliga de flesta saker är, både en del material men också livet i allmänhet.

Rakel Bergman Fröberg (f 1994) Tekla är uppväxt i Göteborg och studerar för närvarande Masterprogrammet på Umeå Konsthögskola. Har utbildat sig på Göteborgs konstskola, Umeå konsthögskola kandidat (ex 2019)

Jag arbetar konstant och kontinuerligt med att försöka göra det som inte syns synligt, via trägravyrer, teckning, grafik, måleri, fotografi, skulptur, text och video. Jag är intresserad av laddade tillstånd, relationer och de kroppsliga avstånd som uppstår mellan både människor och djur i dessa situationer. Minnen, positioner, beteenden, balans. Ett slags undersökande av allehanda, konstant pågående, maktspel.