Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Temakväll om kulturen vid Göteborgsjubileet 2021

Tanken med temakvällen är att diskutera och sprida kunskap om vilka satsningar på kulturens område som är på gång inför jubileet. Det är några år till dess festen börjar så ännu finns det tid att kläcka idéer, påverka och söka projektbidrag för den som vill engagera sig i jubileet.

Mia Samuelsson, anställd på Göteborgs & Co, är spindeln i nätet och hon har lång erfarenhet av stora kulturarrangemang.  I många år ledde hon med stor framgång arbetet med Göteborgs kulturkalas, det var ett brett upplagt program som lockade många göteborgare. Men när hennes uppdragsgivare tog en stor påse pengar från kulturfesten och istället satsade dem på julstaden Göteborg ville hon inte längre vara med. Hon gick från jobbet. Sent i höstas blev hon dock övertalad av Göteborg & Co att ta hand om kulturen under jubileet.

– Jag har följt den här staden och byggt upp nätverk, samarbeten och erfarenhet som jag nu får ta med mig och använda i jubileumsarbetet. Det känns väldigt bra! Jag brinner för Göteborg, detta är ett uppdrag som ger lust och energi att tillsammans skapa något utöver det vanliga, sa hon i ett pressuttalande.

Mia blir inte ensam på scenen den här kvällen. Vi kommer att bjuda in personer med kopplingar till Göteborgs kulturliv och förhoppningsvis få igång intressanta samtal, ett utbyte av idéer och, vem vet, kanske reella förslag på kultursatsningar. Temakvällen är tänkt att vara ett öppet forum för information och tankeutbyte, där även vännerna/publiken kan medverka.

Andreas Lindahl, Sveriges Radio, har varit vänlig att ta på sig uppdraget som moderator under kvällen.