Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

Tisdagsklubben på Husette: Albumlyssning – Outgivna inspelningar med Freddie Wadling och Henrik Cederblom från ”The Uni Dexter Melody Hour”

Kom och lyssna för första gången på ett outgivet album som Henrik Cederblom gjort tillsammans med en av våra finaste artister – Freddie Wadling. Slut ögonen och upplev albumet i sin helhet från början till slut. Efteråt bjuds ni in till samtal. Ingång i Gröna Rummet – Restaurang Husette precis bredvid är öppen, så ta gärna en bit mat och ett glas före upplevelsen. Då kommer Viktor, Tapha och Henrik spela lite också.

Henrik Cederblom om kvällen:

”Jag lärde känna Freddie i samband med en stor konstinstallation på Lydmar Hotell i Stockholm som kallades Lucia agogo, tror det var 1999. Freddie skulle sjunga John Dowland-låtar där och han behövde en gitarrist. Vi gillade att spela ihop och blev snabbt vänner och fram till 2005 gjorde vi en hel del spelningar som duo både på festivaler och klubbar. Vi spelade också in då och då i min studio, för det fanns ett visst intresse från skivbolaget att göra en platta med oss. Av olika skäl fastnade det hela i maskineriet, men nu tänkte jag att det skulle vara kul att mixa och kanske släppa en vinyl. Så ni som kommer och lyssnar får liksom bli som mitt första besök på bolagets A&R avdelning.”

Tisdagsklubben på Husette

Veckans tråkigaste dag blev plötsligt hundra gånger roligare. Varje tisdag kör nämligen nylanserade restaurangen Husette på Konstepidemin tisdagsklubb! Henrik Cederblom och Viktor Turegård har bjudit in musikanter från alla håll och kanter. Det blir en kaosig blandning av maffiga, mjuka, ösiga, spontana och lite hemliga upplevelser.

Antingen bidrar du med en swish i dörren, eller så hänger du i baren på Husette och lyssnar lite i smyg. Då får man gärna swisha en symbolisk summa för fortlevandet av det fria kulturlivet, eller bara för att du tycker det är gött. Vi ses!

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad

Relaterat innehåll