Nytt datum meddelas längre fram.
Tomas von Brömssen har arbetat som skådespelare i snart 50 år och i vår ska han spela den ensamme och kärlekslängtande kontrabasisten i Patrick Süskins pjäs Kontrabasen på Stadsteatern. Det blir säkert både roligt och allvarligt, en kombination som Tomas utvecklat till stor konst under sina år i filmvärlden och på teaterscenen, men också som clown i egna uppsättningar och i otaliga teve-serier. Enligt Wikipedia har han medverkat i inte mindre än 48 filmer och teve-produktioner
Hans stora genombrott kom 1976 med Albert & Herbert där han blev ”Hebbe” med svenska folket – på gott och ont! ”Det var skönt när folk på stan slutade kalla mig Hebbe”, har han berättat.
I Göteborg minns vi honom särskilt från Folkteatern på 1980-talet och i roller som Tok-Alfred och Peer Gynt, två karaktärer som han fyllde med liv och autenticitet genom sin förmåga att spela på alla känslosträngar samtidigt, en fenomenal uppvisning i skådespeleri.
De senaste åren har han varit engagerad på Stadsteatern och medverkat i uppsättningar av Påklädaren, Pygmalion, Karl Gerhard och Gisslan, samtliga regisserade av Eva Bergman.
I filmerna får han ofta spela lite mer nedtonade karaktärer än på teatern. Vi har sett honom som omtänksam morbror i Mitt liv som hund, och som alkoholiserad och försmådd handelsresande i damunderkläder i Lust och fägring stor, en roll som gav honom en Guldbagge. Han blev för övrigt också nominerad till en bagge som bästa skådespelare för sin roll i Ormens väg på hälleberget.
Det flitiga filmandet fortsätter och i höstas medverkade han i en inspelning som vi inte vet så mycket om. Väl hemma i Grimmered kopplar han av med musik och är bland annat medlem i orkestern Majornas Tredje Rotel. Där hanterar han klarinetten, även på det området med bravur!
Jelizaveta (Liza) Suska är smyckekonstnär med ateljé på Konstepidemin. Hon är född i Lettland och har en kandidatexamen i metalldesign från Lettlands konsthögskola i Riga. Vid 24 års ålder flyttade hon till Göteborg för att studera och 2015 tog hon examen vid Högskolan för design och konsthantverk (HDK) vid Göteborgs universitet.
Hon har också studerat i Tyskland och Japan. 2016 tilldelades hon Amberif Design Award i Polen och det Dr. Herbert Hofmann Prize vid Schmuck, två prestigefyllda priser i smyckevärlden. Liza har ställt ut i Sverige och internationellt. Hennes arbeten finns representerade i Nationalmuseum, Stockholm, RIAN Design Museum, gallerierna Platina, Four, Beyond (Belgien) och Alice Florianlo (Brazilien) samt i privata samlingar.
Vid första anblicken ser hennes nya arbeten ut att vara frusna, som vore de gjorda av is, men det är bara en synvilla. Hon säger att verken handlar om känslor av nostalgi, ett ögonblick. Hon letade efter ett sätt att materialisera dessa abstrakta fenomen och associationer. Efter en tids forskning utvecklade hon ett eget ämne, som består av två huvudkomponenter: polymer, som är lätt och transparent, precis som ”ett ögonblick”, och krossad marmor, som skapar en illusion av solid sten. I början av processen är materialet hett och dynamiskt och efter ett tag stelnar det. Som en metafor för ett ögonblick som blir till ett minne.
Observera att du måste ha betalat din årsavgift till Konstepidemins vänner för att delta.