Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

OBS ÄNDRAT DATUM! Digitalt uppstartsmöte Craft Days 2021 – om det samtida konsthantverket i Västra Götaland!

Varmt välkommen till ett digitalt uppstartsmöte för Craft Days 2021 den 9 november kl. 17:00-18:30. På grund av rådande situation kring Covid-19 och de nya riktlinjer som gäller i Västra götalandsregionen sker uppstartsmötet digitalt.

Craft Days 2021 är en satsning på det samtida konsthantverket i Västra Götaland. Syftet med Craft Days är att synliggöra, marknadsföra och sprida kunskap om konsthantverket i Västra Götaland, samt att stärka konstartens position på den samtida konstscenen. Vi bjuder in enskilda konstnärer, gallerier, konsthallar och curatoriska plattformar att skapa egna publika programpunkter som fördjupar och ger nya perspektiv på det samtida konsthantverket. Det kan vara en utställning, ett föredrag, ett konstnärssamtal eller annat evenemang. I våras gick en första inbjudan ut och vi har fått in en del intresseanmälningar och hoppas på fler. Vi ser fram emot nya, spännande konsthantverksupplevelser under Craft Days 2021!

Craft Days 2021 arrangeras den 6 – 9 maj. Den 7 maj 2021 planerar Konstepidemin och Konsthantverkscentrum att arrangera ett heldags-seminarium. I anslutning till seminariet planeras också utställningar, open-call, konstnärsamtal, öppna ateljéer, mingeltillfällen, workshopar, bussturer och mycket annat. Röhsskas Konsthantverksdagar sker under samma helg, så de kommer ha ett kompletterande program, och vara en del av Craft Days. Men vi önskar också att utövare och fria aktörer inom konsthantverket tar chansen att bli en del av Craft Days program!


Vill du delta på det digitala uppstartsmötet den 9 november?

Anmäl dig craftdays2021@gmail.com senast 26 oktober (uppge namn och ev. organisation).

Bakgrund
Idén till Craft Days växte fram efter att Konsthantverkscentrum och Konstepidemin i oktober 2019 arrangerade Göteborg Craft Day – Visions and Strategies in Curating Craft II. Dagen fokuserades på curatorsarbete inom konsthantverksfältet och innefattade såväl föreläsningar som konstnärspresentationer, utställningar och öppna ateljéer. Utvärderingen av Göteborg Craft Day visade att intresset för ett utökat arrangemang är stort. Därför fortsätter Konsthantverkscentrum och Konstepidemin deras samarbete och bjuder nu in andra aktörer att bli en del av Craft Days.

Vad innebär medverkan i Craft Days 2021?
Medverkan innebär att du, som yrkesverksam konsthantverkare/konstnär, eller din verksamhet, bidrar med en programpunkt i Craft Days 2021. Din verksamhet står för de omkostnader som den egna programpunkten innefattar. Craft Days samordnar alla programpunkter och står för gemensam marknadsföring tillsammans med
alla medverkande.

Craft Days drivs av en styrgrupp med representanter från organisationerna Konstepidemin och Konsthantverkscentrum med siktet att bli ett vartannat år återkommande evenemang.