Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Det skulle kunna bli exakt såhär eller hur som helst
— Viktlösheten Press, Anna Hedenrud och David Kjellin

I Glasrummets utställning får vi möta mikroförlaget Viktlösheten som presenterar sig i form av video, ljud, skuggprojektioner och planscher.

Viktlösheten publicerar arbeten i mycket små upplagor av konstnärer och författare som är både internationella och svenska. För Viktlösheten går inte publikationen som objekt (varken fysiskt eller digitalt), att skilja från den process som den skapats i med samtal, avvägningar, begränsningar, infall etc. Alla delar har gett upphov till objektet. Allt är del i en och samma väv av ting, tankar, tekniker och människor. En process där enklast möjliga lösning möter minutiös omsorg.

Viktlösheten drivs av Anna Hedenrud och David Kjellin med bas i Göteborg.


Anna Hedenrud
arbetar med material och tekniker som broderi, papper, video, animation och text. Några av hennes senaste projekt är den interaktiva e-boken Nämen har du matat tårtan i duschen och boken On Ameocha (Timglaset).

David Kjellin
arbetar med visuellt och experimentellt skrivande. Han har bland annat publicerat Latent Possiblities (Timglaset) och 103 translations och deltagit i visuella poesi-utställningar i Italien, USA och Kanada.

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Galleri Konstepidemin
Göteborgs Stad
Statens kulturråd