Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Vad händer med livemusiken efter corona? Ett webbinarium under Göteborg Folk Festival

Göteborg Folk Festival på Konstepidemin har bjudit in fyra insatta profiler – med olika roller och bakgrund i musikvärlden – att diskutera vad som borde, eller kommer att hända med livemusiken efter corona.

Musiken har befunnit sig på ett sluttande plan sedan nerladdning och Spotify blev vardagsmat. Konserter har kommit att bli den viktigaste inkomstkällan för många, vilket i sin tur lett till att arrangörer ser sina intäkter minska. De arvoden som skulle gå till intressanta, men okända band, finns knappt längre. Är kulturbyråkrater de enda som kan livnära sig på musik idag?

Hur får vi nya arrangörer? Hur får vi gager som duger? Vilka insatser kan man tänka sig? Hur utnyttjar vi de organisationer som finns för att få igång hjulen?

Webbinariet sänds via zoom, du hittar länk på Göteborg Folkfestivals Facebooksida
Fredag 11 september kl. 14:00

I panelen:
Sunniva Brynnel
är en sjunde generationens musiker, sångerska, dragspelare och kompositör inom folkmusik, jazz och improvisation. Sunniva är också kulturjournalist för bland annat Lira Musikmagasin.

Karin Inde är verksamhetsledare för Musikcentrum Väst och har en bakgrund som fritt verksam musiker. Karin har förtroendeuppdrag i flera olika styrelser som bland annat Sami, Musiksverige, Federationen Svenska Musiker och Export Music Sweden.

Johan ”Red Top” Larsson är en erfaren arrangör i Göteborg, han är även en av delägarna till musikscenen Pustervik på Järntorget i Göteborg. Red Top har under många år arbetat för ett bra musikklimat i regionen. Sedan 2016 arbetar han med projketet Saltet på Ringön som skall göra Ringön till ett mer spännande och tillgängligt område för fler.

Terese Anthin är regionutvecklare på Västra Götalandsregionens koncernavdelning Kultur. Koncernavdelning Kultur skriver fram uppdrag till kulturverksamheter och andra beslutsförslag som regionens kulturnämnd beslutar om. Terese har som regionutvecklare ansvar för musikområdet och har tidigare arbetat på scenkonstinstitutioner.

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad
Västra Götalandsregionen
Musikverket
Statens kulturråd
ABF