Konstepidemins vänner

Konstepidemins Vänner arrangerar vänträffar där konstnärerna berättar om sin konst och den kreativa processen bakom verken. Gå med i Konstepidemins Vänner och ta del av unika möten med den konst som skapas i Göteborg idag.

Bild:  Patrik Andiné (målningen är beskuren)

Konstepidemin vid Linnéplatsen har funnits i över 30 år. I det gamla epideminsjukhuset arbetar idag 132 konstnärer med en imponerande bredd av konstnärliga uttryck. Musik, film, teater, litteratur, måleri, skulptur, installationer, smyckekonst, keramik – allt samlat på en liten yta.

Konstepidemins Vänner ger dig möjlighet att träffa konstnärerna och ta del av deras arbeten. Det sker på informella vänträffar där konstnärerna guidar oss in i sin konst och berättar om den kreativa processen bakom verken. Det är en unik möjlighet att fördjupa förståelsen av den konst som skapas i Göteborg idag.

När du går med i Konstepidemins vänner får du regelbundet information om program, träffar med konstnärer och inbjudan till konstresor.

Observera att du måste ha betalat årsavgiften för att kunna ta del av aktiviteterna.

Ladda ner folder

Kommande evenemang

Vänträff med Stefan Sporsén & Henrik Wallgren

Kvällens vänträff blir en resa i musikalisk mångfald, men vi möter också en man med många talanger, poet, författare, äventyrare – ett folkhemsmonster!
Läs mer

Vänträff med Maja Kristin Nylander & Jacob Sjöstedt

Ikväll möter vi drömska och sagobetonade bilder som är ett sätt att försöka förstå världen. Dessutom konst som påminner om arkeologiska utgrävningar.
Läs mer

Vänträff med Olivia Bergdahl & Martin Solymar

Hon blev en av världens främsta estradpoeter redan som tonåring - nu är hon en prisad författare. I målningar från tropikerna flödar färgerna, men också svårmodet under palmerna.
Läs mer

Vänträff med Carina Fihn & Per Agélii

Temat för kvällen är närvaro-frånvaro. Vi ser skulpturer i parken och de påverkar oss. Men hur gestaltar man det som inte syns, det frånvarande?
Läs mer

Konstresa till Wanås: Chiharu Shiota, poetiska nätkonstruktioner

Vi styr bussen mot vackra Wanås konsthall och ser verk av den japanska konstnären Chiharu Shiota och Katarina Löfström, storskalig och lågmäld konst som berör.
Läs mer
trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur