Galleri Konstepidemin

Våra gallerier är konstnärsdrivna och består av fyra utställningsarenor med olika karaktär. Galleriet, Pannrummet och Bergrummet. På nätet finns pid web gallery.

Vi arbetar med utställningsverksamhet för samtidskonst och med att förbättra villkoren för konstnären. Vi arrangerar seminarium, konstevent, visningar och samtal.

Just nu

nyliten_lsas

Late Summer Art Show 3

Årets sensommarshow är en mångfacetterad konstupplevelse där oväntade möten uppstått, vilket gett denna utställningsform ett drag av experimentell lekfullhet.
Läs mer

Kommande utställningar

KEPdag2016_I_Augment_Romanovski_Eccher_flyer

I Augment – Performance

"I Augment" - an auction performance by Denis Romanovski and Peter Eccher where the artists investigate transformation of economical exchange. Discover an art piece actual economical value. Come, bid and contribute!
Läs mer

Glasrummet

Grafikgruppen visar grafik.
Läs mer
caroline_smallsmall

Introduktion till sinnesförnimmelse

Inom oss existerar ett rum som är oändligt. En själslig katedral med varken väggar eller tak, där upplever vi vår värld och skapar mening. Detta...
Läs mer
karl_larsson

En reflektion över den flyende tiden.

Mina undersökningar kring uppfattningen av tid och rum i förhållandet till informationen om dessa blir till ett flöde, ett visuellt påträngande mönster. Där bland den miljon fotografier jag tagit befinner sig tid, rum och plats fångna i ett kaos.
Läs mer
teckning8

Varierad kulört artefakt

Måleri och teckning.
Läs mer
nils_ramhøj_viva_ny_beskuren(kopia)

Viva

mer info snart
Läs mer
elias bjorn_liten

Let the Sky fall

Utan de bombastiska stråkarna ser och hör vi en mansmun sjunga Adeles ”Skyfall”. I sin minimalistiska videoinstallation låter Elias Björn oss in både framför och...
Läs mer
senare-den-kvallen

Senare den kvällen

Att väcka de döda eller reversera dödens slutgiltighet och att skapa nytt liv är kanske en av mänsklighetens äldsta drömmar alltifrån antikens Orfeus, över Mary Shelleys Dr. Frankenstein och helt fram till vår tids populärkulturella fascination för zombies. Mattias Härenstam beskriver sina skulpturer som: “försök att transformera död materia till något levande – ett egentligen animistiskt förhållande till skulptur.."
Läs mer
haraldur_asta

Dreams

"Jag kommer att visa måleri, teckningar, skulpturer samt väggmålningar, samtliga har med drömmar att göra."
Läs mer

Tina Frausin

mer info i juni
Läs mer