Galleri Konstepidemin

Våra gallerier är konstnärsdrivna och består av fyra utställningsarenor med olika karaktär. Galleriet, Pannrummet och Bergrummet. På nätet finns pid web gallery.

Vi arbetar med utställningsverksamhet för samtidskonst och med att förbättra villkoren för konstnären. Vi arrangerar seminarium, konstevent, visningar och samtal.

Just nu

Smog

"Jag har utgått från en väldigt mörk plats där solen varken går upp eller ner på grund av miljöförstöring och där ett politiskt system kollapsat. Mina bilder är scenerier av platser där känslor som rädsla, apati, och av att vara oförmögen att förändra gestaltas."
Läs mer

Grafik i Glasrummet

Grafik ställs ut i Glasrummet. Ett galleri i Galleriet
Läs mer

TELLURISKA PERSPEKTIV 1 COSMOS

Telluriska Perspektiv består av fyra parallella projekt. Del 1: En underjordisk installation med en stjärnhimmel under våra fötter, en svävande komet belyst av ultravioletta strålar. Ett ljudcollage av Anna Svensdotter, gestaltar det vilsegångna rymdskeppet Aniaras färd genom detta kosmos.
Läs mer

TELLURISKA PERSPEKTIV 2 CYCLE

Telluriska Perspektiv består av fyra parallella projekt. Del 2: En anspråkslös blomma på marken – vad har den för betydelse? Sett i sitt större sammanhang är den en del av en ständigt pågående cykel av kemiska reaktioner och fysikaliska lagar, som håller både vår jord och oss själva vid liv.
Läs mer

Kommande utställningar

Akt 1, Akt 2

  Examensutställning av studenter från Akademin Valand Fri Konst BA3 i två akter under två kortare utställningsperioder. Akt 1, vernissagen lördagen den 8 april. Tuva...
Läs mer

Grafik i Glasrummet

Grafikgruppen ställer ut i Glasrummet. Ett galleri i Galleriet.
Läs mer

Katarsis

Katarsis är en utställning som rör sig i gränslandet mellan performance, skulptur och installation. I projektet möts två konstnärer med inriktning mot teater respektive textilkonst...
Läs mer
mer info snart
Läs mer

Grafik i Glasrummet

Grafikgruppen ställer ut i Glasrummet. Ett galleri i Galleriet.
Läs mer
Mer info kommer snart..
Läs mer
Mer info kommer snart..
Läs mer