Galleri Konstepidemin

Våra gallerier är konstnärsdrivna och består av fyra utställningsarenor med olika karaktär. Galleriet, Pannrummet och Bergrummet. På nätet finns pid web gallery.

Vi arbetar med utställningsverksamhet för samtidskonst och med att förbättra villkoren för konstnären. Vi arrangerar seminarium, konstevent, visningar och samtal.

Just nu

part of Erla S. Haraldsdottir The Fourth Day, 2016, oil on linen, 150 x 90

GENESIS

Frågan om kreativitet är ett ständigt återkommande tema i Erla S. Haraldsdóttirs verk. Det kan sägas att hon oupphörligt ifrågasätter idén om konstnärens förmåga att skapa ex nihilo (ur intet) och den romantiska idén om ”gudomlig inspiration”. I många år har hon skapat imaginära system som verktyg för sina konstnärliga processer. OBS! Lördagen den 26 november kl.13 på Galleriet, invigningssamtal med Erla S Haraldsdóttir och Cecilia Gelin. Välkommen!
Läs mer
Tina Frausin, detalj av vinterhus, från utställningen, stickade stugor

Stickade stugor

Nomadfolk som följer sin hjord och vars boplats inte är konstant, bygger upp nya boställen med sina ägodelar kring sin sovplats. Den egna platsen, det lilla personliga utrymmet, en manifestation av jaget som en spegling på varje ny plats.
Läs mer
Pia Mauno

Grafik i Glasrummet

Under hösten presenteras ny grafik i galleriets glasrum vid varje vernissage. Denna utställningsperiod grafik av Pia Mauno och Lars Åsling. Utställningen pågår t.o.m. 18 dec. Välkommen till ett galleri i Galleriet.
Läs mer

Kommande utställningar

dav

Bokbord

KONSTEPIDEMINS JUL - Här hittar du det skönlitteratur & konstböcker för stora och små
Läs mer
samtal-om-konst_flyer

Samtal om konst

Ett samtal om konst med konstnären Erla S. Haraldsdóttir, en inbjuden gäst och publik.
Läs mer
mer info snart
Läs mer

Bipolar Blue II

Måleri
Läs mer
mer info snart
Läs mer
mer info snart
Läs mer
mer info snart
Läs mer