Reportage

Epidemilördag 11 februari

Ett bildregn från senaste Epidemilördagen på Konstepidemin, håll till godo!

 

Vernissage i Galleriet för Marie Græsén Gardners soloutställning BIPOLAR BLUE II

På bilden; Marie Græsén Gardner, Psychosis, akryl på kanvas, 178×200 cm

I Pannrummet visas Simon Skutelis ljudverk En pinne är längre än ett streck. En upplevelse som inte går att fånga på bild. Johan Stenström skriver recension för Djungeltrumman:
”För mig är detta ett briljant porträtt av en älskvärd pedant, som sorterar objekt efter deras inbördes längdförhållanden och bygger ett konstverk utifrån det. Jag känner ingen annan som hade valt att gestalta en idé om skärningspunkten mellan bild och verbalt språk på det sättet.”
Läs hela Johan Stenströms text här

Mer ljudfokus på Konstepidemin – konstnären Ewa Brodin bjudit in Kill Time Easy Space för att visa projektet Audio for Video i Bageriet.

Kill Time Easy Space startades 1993 av konstnärerna David Krantz (Malmö) och Virgil Dejarv (Gbg) som ett sätt att förhålla sig till konst på ett enkelt och ledigt vis.

Kill Time Easy Space presenterade Audio for video, en utställning om en klassik ljudeffekts CD från 1997 – en skiva som är sällan spelad, men ej bortglömd med näst intill poetiska titlar som t.ex. 3 kr pant, I väntan på Kojak, Konsistensen du aldrig glömmer och 96 andra ljudupplevelser.

I Hus 10 pågick Allas Ateljé som vanligt, denna gång öppen verkstad med konstnärerna Anna Bauer och Kerstin Bratt. Poppis som alltid!

Konstepidemins gästkonstnär Elizabeth Sercombe hade ett artist talk i Grindstugan. Dr. Elizabeth Sercombe är författare och forskare bosatt i England och detta är hennes andra vistelse på Konstepidemin. Elizabeths kopplade samman författaren Pierrette Fleutiauxs text L’Expédition med hennes egen upplevelse av att ge sig ut på oväntade äventyr och öppnade för intressant samtal om upptäcksresor, ledarskap, pionjärsskap och hur man skriver en bok om en växt när man egentligen inte är intresserade av plantor. Du kan följa Elizabeths arbete med hennes nya bok Strange Adventures i hennes blogg www.twomonthsingothenburg.wordpress.com.

Nils Ramhøj, konstnär och engagerad i Konstepidemins Artist in Residenceprogram introducerar Elizabeth Sercombe

Elizabeth Sercombe

På bilden: Målning av Johan Lagergård

I Blå Huset visar just nu Johan Lagergård en serie målningar, och i galleriets glasrum finns ett urval av grafik av Lars Fernell.