Residensprogram

Nordic Match F.I.L 2018-2020

Nordic Match F.I.L – ett nytt residensprogram för konstnärer från Finland, Island, Litauen på Konstepidemin med duo- utställning på Galleri Konstepidemin!

Konstepidemin har drivit gästateljéverksamhet sedan 1990, och konstnärer från hela världen har rest till Göteborg för att bo och arbeta i en av våra fem gästateljéer. Genom åren har vi noterat att mycket få ansökningar kommer från de nordiska länderna. Tack vare ett treårigt ekonomiskt stöd från Nordisk Kulturfond kan vi erbjuda residensprogrammet Nordic Match F.I.L. där fokus ligger på konstnärer från Finland, Island och Litauen. Nordic Match F.I.L. arrangeras under 2018-2020, där en konstnär per år bjuds in till en tre månader lång arbetsvistelse på Konstepidemin.

Efter ett Open Call våren 2018 välkomnar vi Anssi Pulkkinen till Konstepidemin hösten 2018 som den första nordiska Match F.I.L-konstnären. Nordic Match F.I.L kommer fungera som ett samarbetsprojekt där gästkonstnären samarbetar med en professionell konstnär från Göteborg/Västra Götaland för att skapa en gemensam utställning på Galleri Konstepidemin. Konstnären som valts ut för att samarbeta med Anssi Pulkkinen är Azadeh Esmaili Zaghi.

AIR Konstepidemin arbetar för att skapa en plattform för konstnärlig produktion baserad på internationella utbyten, kopplad till samhälle och utveckling. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för utländska konstnärer att interagera med det lokala kulturlivet.

Nästa Nordic Match F.I.L open Call vänder sig till konstnärer från Island eller Litauen och kommer utannonseras i början av 2019.

Med stöd av Nordic Culture Point