Reportage

Res med ljud, skapa med händerna och känn med kroppen!

Vals på blomsteräng  är igång och just nu pågår arbetet med att hitta formen på workshopen. I går fick vi äran att pröva några av våra ideéer med en referensgrupp på Träffpunkten, Vegahuset i Göteborg.

Som testpiloter fick Berit, Eliabeth, Fredrika,  Håkan, Ingemar, Inger, Ingvar, Karin, Margareta, Margit och Märta gunga i vals,  lyssna på inspelade ljud, använda lera och färg och förstås berätta för oss vad de tyckte funkade och inte.

Grundidén handlar om allas rätt att utrycka sig, oavsett ålder. Om att ge möjlighet till att pröva på och den som vill dela med sig eller låna ut ett minne, ljud, bild eller en form.  Det kan vara djupaste allvar, mörkt, ljust, lekfullt, fint eller luddigt och diffust. Kort kan upplägget beskrivas som inspirationsmöte och verkstad – där minnen kittlas fram och fångas upp i en rörelse, ett ljud eller form och bild. I denna workshop får deltagarna möta och inspireras av tre konstnärer som uttrycker sig på olika sätt och som tagit sig an temat ”Vals på blomsteräng”. Bronja Novak Lindblad  genom dans och rörelse,  Richard Widerberg genom olika inspelade ljud och Pecka Söderberg genom skulptur, form och bild.

 

I augusti-september kommer vi till Ale, Landvetter och Lerum. Info: kontakta sofia Åhrman, sofia@konstepidemin.sse

Projektet genomförs med stöd av Postkodlotteriets Kulturstiftelse