Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Performer

Anders “Ankan” Johansson

Anders ”Ankan” Johansson har arbetat med underhållning och komik i snart 25 år.
För många är han mest känd som ena halvan av komikerduon Anders och Måns som tillsammans producerat en lång rad radio, tv och scenproduktioner. I radio har man hör dom i Så funkar det, Wallraff, morgonpasset mm. För tv har de gjort serierna Anders och Måns, Fråga Anders och Måns, dramaserien Succéduon och julkalendern Skägget i brevlådan.

På scen har de gjort Anders och Måns på krogen, Sverigeturnéerna Primater med topplån, Nu har vi väl trevligt och senast Så funkar det – the Show. Han är lett tv program som Fiska med Anders, vi i femman, P3-guld och Djursjukhuset. Som scenskådespelare har man sett Anders i Malmö Stadsteaters Sitcom, tillsammans med Teater Terrier, som Stig Helmer Olsson i musikalen Sällskapsresan, och som Professor Palm tillsammans med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern. Han turnerar flitigt landets ståupp-scener och snart syns han som Ragnar Vanheden i Tomas Alfredssons uppdatering av Jönssonligan och som statssekreterare i TV4 produktionen Ambasadören.
2009 tilldelades Anders Johansson Tage Danielsson-stipendiet och blev 2020 utnämnd till årets manliga komiker. I Göteborg har har kommit för att göra sin regidebut på teaterscen för barn på Teater Jaguar med föreställningen Fruktlöst uppdrag – En romantisk sci-fi-fars!

Teater Jaguar

Short Bio:
Manus i urval:
Wallraff SR P3, 1999 – 2002
Så funkar det. SR P3, 2001- 2003
Anders och Måns SVT, 2003
Anders och Måns SVT , 2004
Fråga Anders och Måns SVT, 2006
Gabba Gabba – SVT, 2008 – 2009.
Succéduon SVT (manus och regi), 2010
Revyer Victoria teatern. (manus och regi), 2005 – 2015
En billig krogshow, en prisvärd krogshow, titta vi krogshow, en krogshow till farsa, Bron över floden krogshow, klassresan, lite happy.
Anders och Måns på krogen, Malmö konsthall, 2004
Primater med topplån, 2013
Nu har vi väl trevligt, 2017
Så funkar det – the show., 2020
Fruktlöst uppdrag – en romatiskt sci-fi-fars, 2021