Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Performance

40 minuter på en bänk • Konstepidemins dag 2024
— Louise Halvardsson

Välkommen att delta i Louise Halvardssons bänk-performance-workshop. Sitt på en bänk i 40 minuter och ”gör ingenting” (inte ens meditera) och dela med dig av upplevelsen efteråt.

40 minuter på en bänk på Konstepidemin är en fortsättning på Louise Halvardssons performance 40 dagar på en bänk i Berlin som även blivit bok, utgiven av Poesiwerken Publishing.

Bänksittandet är en reaktion mot samhällets höga tempo och ett uforskande av att ”göra ingenting” förutom att observera (den inre och yttre omgivningen) och bli observerad.

Louise Halvardsson

Louise Halvardsson är verksam som författare, poet och scenkonstnär. Hon debuterade med ung vuxen-romanen ”Punkindustriell hårdrockare med attityd” som vann Författarförbundets debutantpris Slangbellan 2007. Hon har gett ut ytterligare en roman och tre diktsamlingar, senast  ”Vi är inte klara med varandra – mormordikter” som även blivit pjäs. Det är på scen Louise känner mig som mest hemma. Där levererar hon punkiga käftsmällar och skrattvänliga vardagsvisdomar inför en publik som sällan sitter helt säker. Återkommande teman är identitet, kreativitet, sexualitet, relationer och platser. Hon skriver och skapar med humor, värme och en absurd blick på världen. Hennes performance kring 30-årskrisen (”Svenglish”) och 40-årskrisen (”40 dagar på en bänk i Berlin”) har också blivit böcker. Platser hon kallar hemma är Småland, Uddebo, Göteborg och Brighton.

Relaterat innehåll