Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Scenkonst

ADAS musikaliska teater 25 år

ADAS musikaliska fyller 25 år och det firar vi med fyra dagar fyllda av inspiration, reflektion och framtidsspaningar! Det blir seminarier, workshops, scenkonstvandring, performance, film & mingel.

Anmäl dig här
Alla aktiviteter är kostnadsfria!

Det började i en längtan efter en teaterkonst som med enkelhet och djup berättar historier sprungna ur kroppar som sällan syns eller hörs. 25 år senare har vi gjort lika många (25) egensinniga, fullskaliga uppsättningar, turnerat i Sverige och världen, varit ett kluster för konstnärligt utvecklingsarbete i vokal och fysisk gestaltning, och undersökt små och stora rum för möjlig scenkonst!
– Fia Adler Sandblad, grundare och konstnärlig ledare

 SEMINARIEPROGRAM

 • Konstens roll i samhället: Visioner och framtidsspaningar
  Vi diskuterar vision kring konstens plats i samhället med Mariya Voyvodova (ordförande kulturnämnden Göteborg), Lars Nordström (ledamot kulturnämnden VGR), Matilda Johansson (Scenkonstguiden/Teater NU), Anna Berg (dramaturg), Hanne Wirde (producent Masthuggsteatern), Benedikte Esperi (frilansande scenkonstnär) och Fia Adler Sandblad (ADAS).
 • Kropp och berättelse
  Ett samtal kring tystade kroppar, personer och historier och vilka som får synas i samhället. I panelen sitter bl.a. Veera Suvalo Grimberg (Danskompaniet Spinn), Rebecca Alverfors (Teater Kurage) och Shirin Golchin (skådespelare). Modererar gör Lisa Lindén.
 • Rum för konstnärligt utvecklingsarbete
  Om konstnärligt utvecklingsarbete och behovet av rum för konstnärliga samtal över tid. Masterklassen från Högskolan för scen och musik 2010-12 samtalar om sina gemensamma erfarenheter, här ingår; Rasmus Lindgren, Viktoria Folkesson och Anna Mannheimer. Regissören och teaterpedagogen Sören Larsson inleder med en kort presentation av sitt pionjärarbete i fysisk- och vokal gestaltning under 1980- och 90-talen.
 • Konsten i det sociala perspektivet
  Vad kan konsten fylla för funktion i arbetet med människor? Vad betyder det att göra scenkonst av våra personliga och gemensamma berättelser och trauman? Med inbjudna gäster som bl.a. Caroline Casco (Räddningsmissionen), Eva Edwall (Stadsmissionen), Sara Azzazi (Barn till ensamma mammor) och Maya Chindra Olsén (Samhällets Styvbarn).


SCENKONSTVANDRING & FEST

Lördag 26 maj bjuder vi in till en sprudlande scenkonstvandring på Konstepidemin med performance och upptåg. Vi avslutar kvällen med med en middag & dryck i hus nr 8.

WORKSHOPS & FILM
Under helgen arrangerar vi workshops med Sören Larsson, Gunilla Johansson Gyllenspetz och Fia Adler, man kan också kolla på inspelningar av ADAS tidigare föreställningar eller bara mingla och fika!

Alla aktiviteter är kostnadsfria!
Anmäl dig här

Frågor? kontakta Andreas Luukinen, producent ADAS musikaliska teater
andreas.luukinen@gmail.com
0703-70 05 30

www.adasmusikaliskateater.se
Facebook: ADAS musikaliska teater
Instagram: @adas_musikaliska_teater

 

med stöd av