Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Scenkonst

ALDRIG GLÖMD – en skröna om min mamma i en akt
Fia Adler Sandblad, ADAS teater

Min mamma Marianne var en självständig, ung kvinna när hon som 25-åring blev oplanerat gravid. Hon försökte ta hand om sig själv och sitt barn men möttes av vreden och skammen, både från samhällets institutioner och från den egna familjen. Hon anade inte då att det val som hon gjorde skulle komma att prägla hela hennes liv.

Regissören Bortas Josefine Andersson och jag, Fia Adler Sandblad, tar er med på en hisnande resa genom svensk kvinnohistoria. Vi tar vägen från Gustav III:s Sverige via Amerika och landar i f.d. Tukt- och spinnhuset vid Gullbergsvass i Göteborg. I minnesbilder och berättade historier träder gemensamma men tystade erfarenheter från generationer av kvinnor fram. ALDRIG GLÖMD kastar ljus över hur händelser som drabbar oss påverkar våra liv och vilka spår de sätter inte bara i oss utan också i våra barn och barnbarn.

I en rad tidigare föreställningar har skådespelaren och dramatikern Fia Adler Sandblad utforskat sin bakgrund som barnhemsbarn och övergiven – på Högskolan för Scen och Musik med masterarbetet ”Bouffon”, på Göteborgs Konserthus med skolföreställningen ”Söt, tyst och duktig” och med publiksuccén ”Jag är ett barnhemsbarn” som spelats på små och stora scener runtom i landet. Utifrån material hämtat i arkiv och med insamlade berättelser från olika håll går ALDRIG GLÖMD i dialog med det historiska källmaterialet. Ensemblens konstnärliga kroppar tolkar den mänskliga erfarenheten bakom arkivmaterialets formella uttryck så att den möjliga historien bortom arkivens knappa uppgifter blir möjlig att omfatta.

COVID-19: Vi tar Covid-19 på allvar och följer restriktioner och rekommendationer. Vi släpper in en begränsad publik och fortsätter att hålla avstånden. Vi tillhandahåller munskydd och handsprit. Lokalen är rymlig och har god ventilation. Har du sjukdomssymptom stannar du givetvis hemma.

INFO

Av och med: Fia Adler Sandblad
Regi: Bortas Josefine Andersson
Scenografi/Kostym: Nonno Nordqvist
Ljuddesign: Jonas Franke-Blom
Ljusdesign/Projektioner: Christofer W Fogelberg
Producent: Andreas Luukinen
Foto: Ola Kjelbye
Produktion: ADAS Teater

URPREMIÄR 4 JUNI!

Spelas 4, 5, 15, 16, 17, 22, 23, 24 juni kl 19.00 samt söndag 20 juni kl 15.00.
Föreställningen är 50 minuter lång.
Kort spelperiod! Spelas i Paviljong 8 på Konstepidemin (INTE på ADAS vanliga scen).
Endast förköpta biljetter gäller. Boka via kulturpunkten.nu!

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Hus 8
Göteborgs Stad
Västra Götalandsregionen
Lundgrens stiftelser
ABF