Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Skådespelare, Dramatiker, Konstnärlig ledare

Fia Adler Sandblad

Skådespelare som – oftast – skapar egna verk, ensam eller tillsammans med scenkonstkollegor. I verken söker hon binda samman det banala och synbarligen enkla med emotionellt djup och intellektuell skärpa.

I sitt konstnärliga utvecklingsarbete undersöker hon själva skådespelarrollen och skådespelarens möjligheter att byta position för att kasta oväntat ljus över kända fenomen. Hon arbetar med att iscensätta personligt eller självbiografiskt material. Driver ADAS musikaliska teater som har sin hemma scen på Konstepidemin.

Undervisar i teater på Göteborgs Universitet men också i eget skapande med rösten, den fysiska och vokala gestaltningen som utgångspunkt. Hon är diplomerad röstlärare vid Roy Hart Theatre i Frankrike.

Hon har fått ta emot många priser och utmärkelser, bland annat Västra Götalandsregionens stora arbetsstipendium 2009 med motiveringen att ”vara en av de viktigaste inslagen i Göteborgs fria kulturliv”. Hennes föreställningar har spelat på Stadsteatrarna i Stockholm och Göteborg, med symfonikerna på Göteborgs Konserthus, i New York, på House of Sweden i Washington samt turnerat Norra Afrika och Europa där hon är knuten till Roy Hart Theatre i Frankrike.

Medlem i Teaterförbundet och Sveriges Dramatikerförbund. Fil Mag i Dramatik och Master of Fine Arts i fördjupat skådespeleri.

adasmusikaliskateater.se