Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Artist Talk: Marika Hedemyr & Mona el Gammal

På svenska

 

Artist talk: Marika Hedemyr with Mona el Gammal, The real and virtual place – the narrative space 
Marika Hedemyr and Mona el Gammal in conversation about the possibillitis and limits in artistic practice such as art, choreography an theatre in virtual spaces and mixed realities.
Moderator: Sarah Melin, Göteborgs Dance and Theatre Festival
Where? Konstepidemin, Blå Huset
When? 10 september, kl.12.30 – 14:00
More information www.nexttoyou.art
In English


Den reella och virtuella platsen – det narrativa rummet

Genom att ge exempel ur konstverken Next to You at Korsvägen och Rhizomat VR samtalar konstnärerna Marika Hedemyr och Mona el Gammal om möjligheterna och begränsningarna att arbeta med konst, koreografi och teater i virtuella rum och mixade verkligheter.
Medverkande: Marika Hedemyr och Mona el Gammal
Moderator: Sarah Melin, Göteborgs Dans- och Teaterfestival.
Tid & plats: 10 september, kl. 12.30, Blå Huset Konstepidemin

Next to You at Korsvägen är ett platsspecifikt verk som Marika Hedemyr har skapat för Korsvägen i Göteborg där publiken/användaren görs delaktig i händelseförloppet via sin privata smartphone. Verket är en remix och ett kritiskt montage av stadens visioner om Göteborg som destination, citat från Vilhelm Mobergs romansvit Utvandrarna och fakta om platsen Korsvägen. Hedemyr har arbetat med text, koreografi och augmented reality (samma teknik som i Pokémon Go) och placerar sitt narrativ i ett dokumentärt och performativt berättande.

Mona el Gammal arbetar med narrativa rum sedan 2006. Tillsammans med sitt team skapar hon parallella världar som omsluter publiken och förvandlar dem till protagonister. El Gammal är scenograf och i sitt konstnärliga arbete skapar hon politisk teater i ett något ovanliga format – utan skådespelare och med internet som scenrum. Verket Rhizomat är en berättelse om framtiden, där den subversiva rebellgruppen Rhizomat motarbetar Institute for Method (IFM) – ett globalt storföretag som har ersatt världens alla regeringar. Rhizomat VR är ett virtual reality verk baserat på Rhizomat, där el Gammal kritiskt utforskar våra nya digitala medier.

Next to You at Korsvägen och Artist Talk är en del av Gibca Extended och presenteras i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival. Verket går att se varje dag 9.00-19:00 på Korsvägen i Göteborg under perioden 9 september – 19 november. Mer information www.nexttoyou.art