Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Bageriets stipendiatutställning
— Klara Fröberg, Rakel Fröberg, William Buller

Bageristipendiaterna William Buller från Dômen konstskola och Klara & Rakel Fröberg från Göteborgs Konstskola har under sommaren haft studiovistelser på Konstepidemin.
Resultatet av deras arbete på Konstepidemin visas nu i Bageriet.

William Buller har studerat skulptur i två år fram tills våren 2016. På Dômen har han jobbat experimentellt med installation och digitala medel.

”Min installation är ett experimentellt arbete där jag funderat en del på matindustrin och att människor i framtiden kanske kommer bli tvungna att kunna odla sin egen mat. I en framtid där allt fler människor väljer att bosätta sig i storstäder och med en ökande växthuseffekt kommer det tillslut bli ohållbart att inte odla mat inne i städerna, till skillnad från idag när maten nästan uteslutande odlas utanför städerna. Jag har jobbat experimentellt och skissartat och tänkt på en dystopisk framtidsbild. Min fascination för kontrasten mellan olika material och uppblåst plast syns i min installation, där jag använt mig dels av en stor teckning, men också av levande växter, badringar och lysrör. ”

 

Rakel Fröberg har studerat vid Göteborgs konstskola.
”Medvetet har jag försökt undersöka vart omedvetenheten tar vid, när dagarna blir en lång tidsrymd utan början eller slut, och mina händer blir sekunderna som i sin egen takt får tankarna att tappa kontrollen och leva sitt eget liv. När jag är natten, drömmen, dagen och vad som händer med mej själv. Utan tid har tankarna inget slut, bara ingångar och utgångar i nervtrådar…möten under tiden som jag sparat och omvandlat till saker i tid när de krockade med mej själv.”

Klara Fröberg har studerat vid Göteborgs konstskola.
”Jag tecknar i natten, in i mörker, in i mitt eget huvud, klättrar genom olika gångar för att hitta mej själv och nergrävda minnen. De ligger i cirklar under bord. Väntar. På ljudet.
jag blundar och blir hennes ögon. handen vibrerar. Mina bilder är min ständigt pågående dagbok som påminner mej, och visar mej ,att livet är verkligt. Att JAG är verklig. Allt som händer och inte händer sparar jag i mitt huvud. Bandspelaren sjunger. ’this time……it’s gonna last…..forever…….fo..r….e..v…e.r.