Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

A simplified sound of ephemeral
— Ingrid Nordahl, Sofia Magdalena Eliasson

Ingrid och Sofia träffades under studier på Konsthögskolan i Bergen, Norge 2009 och har sedan dess arbetat ihop i olika sammanhang. Det är nu första gången de skapar ett gemensamt verk. Vad händer när två skilda språk och konstnärliga praktiker möts och flätas samman till ett? Med ett gemensamt intresse för ljus, tomhet och rum vill de undersöka vad som uppstår i dialog med bergrummet. A Simplified Sound of the Ephemeral är ett platsspecifikt verk där titeln refererar till deras tankar om föränderlighet. En tillfällig källa har upprättats i rummet som en spegling av idén om rummets rymd och utforskandet av förgänglighet.

Sofia Magdalena Eliasson (f. 1981) har en kandidatexamen i fri konst från Kunst og designhøgskolen i Bergen. Sofia arbetar framförallt med installation/skulptur och video/teckning och har bland annat ställt ut på Galleri Mors Mössa, Göteborg, Galleri s.e, Bergen och Italienska Palatset, Växjö. Sedan 2011 samarbetar hon också med operakompaniet Dråpera; deras senaste produktionen Ett ansikte visades på GöteborgsOperan, Lilla scenen 2013.

www.sofiaeliasson.com

Ingrid Nordahl (f. 1984) har en kandidatexamen i textilkonst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Ingrid arbetar ofta platsspecifikt med olika tekniker och material men återkommer ständigt till tråd och ljus, både som material och meningsbärare. Hon har bland annat ställt ut i Blå Huset på Konstepidemien, Göteborgs Remfabrik samt deltagit i seminariet Över Trösklarna på Torrskogs dansbana arrangerat av Flacka. 2013 tilldelades hon Konstnärsnämndens assistentstipendium.