Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Öppen ateljé

Besök konstepidemins konstnärer


ANNA LARSSON, 
formgivare
Ateljé 615, hus nr.6

Anna Larsson arbetar som grafisk formgivare och mönsterformgivare. Här kan du köpa böcker, brickor, kökshanddukar och mycket annat.

Anna Bauer, konstnär
Ateljé 618 , hus nr.6

Gill Marshall-Meréus, konstnär
Ateljé 618 , hus nr.6

Hos Gill hittar du smycken och textilkonst

Dan Perrin, konstnär
Ateljé 301, hus 3

Ndidi Dike, Sculptor/cultural activist Lagos Nigeria
Gästateljé 3 OBS öppet 12.30-14.30

Vera Berzak, Performance Artist Russia/Israel
Gästateljé Grindstugan Performance Sent to a Bay by the Okhotsk Sea* 15.00 – 15.20
In English only

Jonathan Josefsson, konstnär
Ateljé 633, hus 6

Folke Olsson, textilkonstnär
ateljé 624, hus 6

Ulla Mogren, konstnär.
Ateljé 708, hus 7

Nils Ramhøj, konstnär
ateljé 405, hus 4

”I min öppna ateljé visar jag främst ett urval ur serien Viva som sammanlagt består av cirka 300 målningar, teckningar och fotografier som utgår från de olika sociala, politiska och religiösa verkligheter som jag ställts inför under längre vistelser utomlands, i detta fall Mexiko, och från de erfarenheter de gett mig.

Som deltagare och gäst har jag under självvalda exiler i olika delar av världen betraktat andra kulturer än den invanda, varit ett öga utifrån, iakttagit sakligt, för att sedan som konstnär förmedla det jag sett, utan pekpinnar, men inte utan inlevelse och känslor. Utställningens generösa omfång ger på en gång uttryck för min önskan att söka gestalta en svårfångad, komplex verklighet samtidigt som jag vill bjuda in åskådaren att själv skapa egna associationer kring ett rikt urval betydelse-bärande delar och möjliga kombinationer. På väggarna blandas högt och lågt. Jag vill se, syna och visa allt. Över ögonhöjd samsas madonnor av alla dimensioner med maktens män. Längre ner, på gatan, uppträder levande kroppar i förening med all slags trivialiteter, ett golv, en martyr, ett avlopp, ett sår, ett rep, en hand … Och där någonstans, mitt i livet med allt dess lidande, vill jag också hylla det – Viva!”

Lena Rydén, konstnär
Ateljé 207, hus nr.2

”Jag vill se konsten som ”ett poem uttryckt med andra medel än ord”. Och att det måste finnas rum för ett oändligt antal tolkningar. I mitt arbete pågår en oavbruten process av sökande. Jag försöker sträcka mig utanför mitt eget förutsägbara minne och seende. Spränga mina egna ramar och överraska mig själv. Den mänskliga kroppen och naturen har alltid stått i centrum för mitt intresse. Tillsammans med pensel, kol, krita m.m. bygger jag upp och bryter ned igen, om och om igen. Allt för att fånga BILDENS EGNA LIV.

Tekniken som blivit dominerande i min ateljé idag är kinesiskt tuschmåleri. Akvarell o tusch på rispapper, ett tunt, mycket sugande papper tillverkat i Kina av cellulosa ifrån ett mullbärsträd. En teknik som gett mig ett helt nytt skapande rum och framförallt en utmaning som räcker livet ut!”

 


Kerstin Åsling-Sundberg,
konstnär
Ateljé 208, hus nr.2

 

Torbjörn Steijner, konstnär
ateljé 1003, hus 10 (ingång från sidan)

I Torbjörns ateljé kan du köpa konst eller prata om konst, kärlek, kattor och kaos …! Välkommen!

FÖNSTERVISNING

Helena Kågemark & Cecilia Lagerström, konstnärer
Ateljé 607 , HUS nr.6
Hos Alkemisterna är ateljėn stängd men kika in genom fönstret och se ett ögonblick längs vägen och en glimt från vandringsprojektet ”Ett ögonblick jag är på väg”.

 Michaela Peterson, konstnär
Ateljé 313, HUS nr. 3

Spana in Michaela Petersons akvareller genom fönstret

 

 

Kolla hela programmet för Konstepidemin Jul 10 december