Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Boksläpp – en bok om Ragnar Schmid • Live på Galleri Konstepidemin

Ragnar Schmid visar och berättar om sin nya bok som omfattar måleri och teckningar från 2004 till 2023. Boken innehåller två texter, 46 målningar och 20 teckningar. Ragnar berättar om sin konstnärliga bakgrund och om tankar han haft runt bokens upplägg och tillkomst.

”I dag arbetar jag förutsättningslöst, arbetsprocess och infall får styra. Det handlar om människor. Någon slags berättelse finns. Mer vet jag egentligen inte. Färgen njuter jag av, formen brottas jag med och ämnet, det flyger fritt och söker sina landningspunkter där helhet tycks möjlig.”

Texterna i boken är av Jörgen Svensson, konstnär, chef och konstnärlig ledare för Dalslands konstmuseum och Berit Jonsvik, konstnär på Konstepidemin och ansvarig för Konstepidemins förlag. Fredrik Åkum, konstnär på Konstepidemin har stått för den grafiska formgivningen.

Live på Galleri Konstepidemin

Under året arrangeras Live på Galleri Konstepidemin, ett koncept för korta livepresentationer under onsdagskvällar i Galleriets nya minicafé. Galleri Konstepidemin är konstnärsdrivet och vårt program kureras av gruppen bestående av konstnärer med en bred representation av uttryck.

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad
Statens kulturråd

Relaterat innehåll