Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

CMYK-TV, ett videogalleri i vardagsrummet.
Björn Hellström

Ett fritt fall ur konventionerna, en insisterande såpa med fingertoppskänsla som hämtade sin näring ur alla de generösa film/videobidrag som över hundra konstnärer ställde till förfogande.

Hösten 2001 sändes det första av närmare 50 program i Öppna Kanalen via kabel-TV-nätet i och runt Göteborg. Redaktörer, programledare, inslagsproducenter, filmare och redigerare var de ofrivilliga posörerna Virgil Dejarv och Björn Hellström. Den geografiska noden för flertalet av de redaktionella inslagen och där de flesta programmen under sena kvällar formades till en överraskande helhet var Stigbergstorget och dess omedelbara närhet. Detta till trots lyckades redaktionen genom enkla medel få tittarna att tro att Virgil och Björn som programledare befann sig på så udda platser som tex i Gdansk eller i den icke existerande loungen på Biljardmilen. Till benägen hjälp hade de även en redaktion i Malmö, CMYK-TV syd och en i Stockholm, CMYK-TV öst.

Nu är det dags igen, CMYK-TV har begrundat det nya medialandskapet, samlat styrkorna, omgrupperat och firar sändning nummer 50 med att sända direkt under två dagar i världens kortaste (?) kabel-TV-nät på Bageriet, Konstepidemin i Göteborg.

TV-soffan, några stolar, en sackosäck, en hängvänlig vägg och en väggprojektion väntar publiken i Bageriets vardagsrum. Plus givetvis några extremt exklusiva, noga utvalda, väl genomarbetade eller i stunden helt improviserade TV-program. Vardagsrummet/Bageriet håller öppet fredag 30/10 mellan 17:00-21:00 och på lördag 31/10 mellan 15:00-19:00. Under dessa öppettider kommer ett flertal program att sändas. En exakt tablå presenteras så småningom. Troligt är också att publiken kommer bjudas på TV-godis från tidigare sändningar.