Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Before the Beginning
— Daniel Jensen

Daniel Jensens bildvärld har ofta utgångspunkt i ämnen som alienation och mikrokosmos i samhällets periferi. I hans arbeten gestaltas ett framtida samhälle i vilket människan och naturen har degenererat till ett primitivare tillstånd. Realistiska, detaljerade figurer och objekt samspelar med skissartade och abstrakta element i en fragmenterad värld. Av till synes disparata element skapas nya objekt och betydelser med en egen inneboende logik.

Utställningen på Galleri Konstepidemin hämtar näring ur så skilda saker som mytologiska orakler, samtida subkulturer, naturen och science fiction. I skärningspunkterna mellan dessa olika världar växer nya motiv fram där egna personliga iakttagelser vävs samman med referenser från populärkultur, litteratur och film. Med ett humoristiskt anslag skapas en bildvärld som utspelar sig i ett gränsland mellan det synliga och det dolda. Skulpturer, målningar och teckningar bildar dystopiska gestaltningar av ett slags postapokalyptiska visioner med tydliga tragikomiska inslag.

Daniel Jensen (f. 1972), utbildad vid Statens Kunstakademi i Oslo och Konsthögskolan Valand, är bosatt och verksam i Stockholm. Utställningar i urval är Peter Bergman i Stockholm, Maria Grazia Del Prete i Rom (IT), 1646 i Haag (NL), Knust Kunz Editions / Sabine Knust i München (D) och Kunstvereniging Diepenheim i Diepenheim (NL).

http://www.danieljensen.se/