Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

Deltagandeprocesser & BRA10

Deltagandeprocesser och medborgardialoger
– konst, maktrelationer och representation

Deltagandeprocesser och medborgardialoger används allt som oftast i platsspecifika konstprojekt som utgår ifrån människorna som bor på platsen. Men vilka maktrelationer är det som ligger bakom projekten? Och vem är det egentligen som drar nytta av dem?

Macarena Dusant kommer utifrån sin magisteruppsats i konstvetenskap på Södertörns högskola att tala om hur dialog och deltagandeprocesser används inom platsspecifika konstprojekt. Hennes studie utgår ifrån tre konstprojekt i Stockholms ytterstäder; ”Fittja Open” i Botkyrka kommun, ”Park Lek” i Sundbyberg stad och ”Kanske en lekplats i mitten” i Haninge kommun.

Macarena Dusant är konstvetare och skribent, hon sitter i redaktionen för kulturtidskriften Hjärnstorm och driver den konstpolitiska gruppen Konstgrupp Almedalen (KA). Dusant arbetar med frågor som rör maktstrukturer, offentlighet och marginalisering inom konsten. Hon är aktuell med två böcker under 2016, en publikation om konst och integration på uppdrag av Eskilstuna kommun och en konstnärsbiografi med den svenska konstnären Valeria Montti Colque.

18.00 – 19.00 Föreläsning och samtal med Macarena Dusant
19.00 – 00.00 BRA 10
Performance: Bálint Rádóczy, läs om performancen här: www.balintradoczy.ch/abendland
Surrounding: Linda Tedsdotter
Dj: Aron McFau
Food: Lova Gadd
Affisch: Berit Jonsvik