Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Let the Sky fall
— Elias Björn

[:sv]Utan bombastiska stråkar eller pianots harmonierande klanger hör vi en mansröst sjunga Adeles Bondlåt Skyfall från 2012. Rösten är trevande och utforskar varje ord och ton. Den letar sig fram som om den undrande frågar sig om sångtextens budskap verkligen är möjlig, eller bara är en naiv önskan.

Ljudinstallationen Let the Sky Fall är en del av Elias Björns fascination kring filmerna om James Bond. Den fiktiva karaktären är med sitt hjältemod, sin intelligens och oemotståndliga charm sinnebilden av den stereotypt perfekta mannen. Genom att försiktigt och känslosamt skärskåda fragment ur filmerna undersöker Björn frågor kring manlighet och social identitet.

Elias Björn (f. 1979, Lund) är verksam i Malmö och Bergen. För närvarande läser han sin MFA vid Kunst- og designhøgskolen i Bergen och tar sin examen till våren 2017. Björn har deltagit i ett flertal grupputställningar i Sverige och utomlands, senast vid Havremagasinet, Boden (2014), Varbergs Konsthall (2015), Bergen Kjøtt(2016) och Borås Internationella Skulpturbiennal (2016).

Läs mer om Elias Björn