Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Epidemifredag! Vernissage, pjäs, performance, konsert och öppna ateljéer

Upp för backen, bakom uråldriga träd, finner du de gamla tegelbyggnaderna som för längesen var en plats för de sjuka, men som idag är en oas för livet – kulturen, konsten och skapandet! Kontinuerligt öppnar Konstepidemin upp för Epidemifredag med olika typer av konst-och kulturupplevelser.

Program 5 april

16.00-18.00

Aw på Husette

Husette är bistron i det blå huset som fokuserar på lokala råvaror i säsong och inspireras av världens alla kök. Ambitionen är att majoriteten av de råvaror som används från hav och land ska växa och leva i och runt Västra Götaland.


17.00-20.00

Vernissage på Galleri Konstepidemin

FINE! • Examensutställning för kandidatstudenterna i fri konst från HDK-Valand

Galleriet, Pannrummet och Bergrummet

FINE! är årets examensutställning för kandidatstudenterna i fri konst från HDK-Valand som visas på Galleri Konstepidemin. Utställningens besökare får möta storskaligt måleri, performance, interaktiv konst och talande skulpturer. Det är ett utsnitt av 14 pågående konstnärskap med en önskan om att berätta, visa, ställa frågor och trösta.

17.30 + 18.30

Ett litet problem med mat

Hus 10

Pjäs av studenten Ninni Nylén. Baserat på sju intervjuer vecklas en berättelse ut om trauma, varför man hamnar där man hamnar och vad det egentligen innebär att vara frisk.

19.30

Till minne av den döende fria konsten och jordens undergång

Galleri Konstepidemin

Performance av studenten Christian Abrahamsson. ”I väntan på revolutionen. Den fria konsten är döende. Mänsklighetens undergång är i annalkande. Jordens undergång närmar sig. Jag väntar på revolutionen.”


17.00-20.00

Interaktivt performance

I FEEL – Jovana Puzovic

Gästateljé 3, Hus 4

Gästkonstnär Jovana Puzovic bjuder in till ett interaktivt performance där deltagarna får möjlighet att reflektera över sina känslor. Inspirerat av Konstepidemins historia som tidigare sjukhusområde får du likt en patient en chans att dela vad som bekymrar dig, och kanske även en chans till att läka.


17.00-20.00

Öppna ateljéer

  • Cenk Dereli – Gästateljé 1, Hus 2
  • Michal Lovecky – Gästateljé Robert, Hus 10
  • Melina Bigale – Ateljé 303/Bageriet
  • BIBILIOTHEKET – Hus 7
    Håller öppet och Felicia Fortes ställer ut originalillustrationer ur Addis afro och visar boken Fortes Fauna.

18.00

Konsert

Stråf Vocal Strings

Gröna Rummet

Välkomna till en svängig kväll där allt kan hända. När nu äntligen vårljuset är här låter vi oss omfamnas av de ljuvaste stråkklanger, välkända Taube-melodier och pop-refränger att sjunga med i.


Kvällen fortsätter…

Även om Epidemifredag slutar vid 20.00 så håller Husette fortfarande öppet med mat, dryck och musik till 23.00. Christopher Berg och Tomas Eriksson med vänner spelar vinyl och garanterar god stämning!

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad
Statens kulturråd