EPIDEMILÖRDAG

Epidemilördag på Konstepidemin 14 april. Fem nya utställningar, öppen verkstad i Allas Ateljé, familjeföreställning med Big Wind och ateljébesök hos gästkonstnär Kareem Sadoon. Restaurang Blå Huset har öppet 12.00-16.00. Varmt välkommen!

PROGRAM LÖRDAG 14 APRIL
12.00-16.00 Vernissage – EKTA: A feeling itself
Galleriet

12.00-16.00 Vernissage – Peter Kruse: Tre verk
Galleriet

12.00-16.00 Vernissage – Karim Mortada: Esoteric
Pannrummet

12.00-16.00 Vernissage – Patrick Nilsson: Verk på papper
Glasrummet i Galleriet

12.00-16.00 Vernissage – Michaela Peterson: Ytans rum
Blå Huset

12.00-16.00 Open Studio – Kareem Sadoon
Ateljé Kollegiet

12.00-15.00 Allas Ateljé – Öppen verkstad
Hus 10 (40kr/person, drop in)

14.00 Big Wind: Kullerbaggen
Hus 8 (125 kr/ person)

Läs mer:

Verk på papper

I Glasrummet, galleriet i Galleriet, visas verk på papper under hela säsongen.
Läs mer

Konstepidemin på Supermarket Art Fair

Galleri Konstepidemin tillsammans med 13Festivalen, Artist in Residence och Konstepidemins Bokförlag intar årets monter på Supermarket Art Fair i Stockholm.
Läs mer

A feeling itself

Daniel Götesson, mer känd som EKTA, är konstnären, animatören, skulptören, designern och illustratören som inte låter sig placeras i en specifik kategori. Hans produktion kan ses som en rytmisk och obeveklig rörelse mellan olika extremer. Här ställs färger och perfekt komposition mot en längtan efter dekonstruktion och en fascination för det estiskt motbjudande.
Läs mer

Esoteric

Efter att ha deltagit i arabiska våren och varit del av den globala världspolitikens gränskontroller skapar Karim ett rum där politiken är påträngande nära, där det inte gå att värja sig från att se.
Läs mer

Tre verk

Peter Kruse arbetade med form i rörelse (kinetisk konst) med ett tekniskt intresse men framförallt utifrån konstnärliga möjligheter att utveckla sitt intresse för skeenden och förlopp över tid. Med Peters egna ord: ”Det finns t.ex. en alldeles speciell obönhörlighet i den mycket långsamma rörelsen som är intressant att arbeta med.”
Läs mer

Bäcken

Isen smälter, vårbäcken spritter och glittrar. Med silkespapper, färg och olika material ger vi bäcken liv på dess väg ut mot stora havet. Oj vad många olika nyanser av blått det finns! Vad simmar där?
Läs mer

Allas Ateljé Konstepidemin

Allas ateljé är en kreativ verkstad öppen för alla – barn, unga och vuxna. Kom och skapa med blandade material, lustfyllt och enkelt! 40 kr/person.
Läs mer

Ytans rum

I Blå Huset visar Michaela Peterson bilder i olika material och tekniker. Bilderna har tillkommit på resor och i ateljén. Gemensamt för dem är sökandet efter bildytans balans i komposition och färg. 
Läs mer

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur