Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Open call

GIBCA Extended Open Call

GIBCA Extended utlyser nu ett Open Call för konstnärer i Västra Götalandsregionen att delta i en utställning på Konstepidemin i samband med invigningen av GIBCA Extended 6 september.

GIBCA Extended samlar det regionala konstlivet i Västra Götalandsregionen i en gemensam satsning på samtidskonsten.

Under Göteborgs Internationella Konstbiennal bjuder GIBCA Extended in alla regionens samtidskonstaktörer att utgå från biennalens tematik i program, events, performance och utställningar. GIBCA Extended lyfter fram hela den mångfacetterade och unika konstscen som regionen inrymmer; allt från konstnärer, scenkonstaktörer och fria konstgrupper till kommunala och regionala konsthallar, curatoriska plattformar och gallerier. Tillsammans bjuder konstlivet publiken på en stor gemensam konstupplevelse som sker parallellt med biennalens utställningar.

En nyhet för i år är att GIBCA Extended, i samarbete med Konstepidemin, arrangerar en utställning öppen för regionens samtidskonstnärer. Utställningen kommer vara öppen under fyra intensiva dagar på Konstepidemin i Göteborg, där ett flertal unika utställningsrum erbjuds. Under utställningens öppettid kommer också BRA 10 att hålla öppet till sent inpå natten och performance och samtal anordnas med både lokala och gästande internationella konstnärer.

Inför utställningen utlyser GIBCA Extended nu ett Open Call för intresserade konstnärer.

Förutsättningar
Utställningen pågår mellan den 6 – 10 september 2017
Utställningen har en gemensam tematisk utgångspunkt
Ca. 15 konstnärer kan delta i utställningen

Ramverk
Precis som den övergripande inbjudan till GIBCA Extended så bjuder vi genom detta Open Call in konstnärer att ta spjärn mot, vidareutveckla eller på annat sätt reflektera över de frågor biennalen ställer kring det sekulära samhället. En utgångspunkt som är högaktuell i vår tid och erbjuder många möjliga ingångar att fördjupa sig i. Läs mer om GIBCAs curatoriska koncept här.

Urval
Urval görs av en arbetsgrupp med aktörer från GIBCA Extended. Urvalsprocessen äger rum i juni med besked i slutet av samma månad.

LÄNK TILL Ansökan 

Eventuella frågor ställs via mail till Emelie Storm, projektledare GIBCA Extended
emelie.storm@gibca.se