Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

Tisdagsklubben på Husette: Ida Kjellberg feat. Anton Alvin + indiefolkduon Blue House

I detta nya musikprojekt vill sångerskan och låtskrivaren Ida Kjellberg vara i det som är enkelt med musiken. Texterna på svenska läggs på ett melodispråk som inspireras av skandinaviska sångerskor och amerikana-quinns. Pianot frontar och får, tack vare samarbetet med producenten och musikern Anton Alvin, lov att vara både naivt klingande och lekfullt suggestivt. En kontrabas på det så är allt perfekt.

På Tisdagsklubben premiärspelar Ida låtarna från sin kommande debut-EP Delarna, inspelad på Konstepedemin under hösten 2022. Under kvällen spelar Ida även tillsammans med barndomsvännen Christopher som indiefolkduon Blue House. De börjar lågmält för att sen alltid avsluta i crescendon. Gitarr och stämmor. Kanske någon loop-pedal. Barndomsvännerna har båda har starka viljor och till slut blir låtarna alltid en kompromiss som ingen kunnat skapa på egen hand. De har rekommenderats ”för vänner av Joni Mitchells lummiga Laurel Canyon” av Klubb Woody West och senaste singeln I Orden plockades upp av Folkmusiken i P2. En go stund väntas.

Tisdagsklubben på Husette

Veckans tråkigaste dag blev plötsligt hundra gånger roligare. Varje tisdag kör nämligen nylanserade restaurangen Husette på Konstepidemin tisdagsklubb! Henrik Cederblom och Viktor Turegård har bjudit in musikanter från alla håll och kanter. Det blir en kaosig blandning av maffiga, mjuka, ösiga, spontana och lite hemliga upplevelser.

Antingen bidrar du med en swish i dörren, eller så hänger du i baren på Husette och lyssnar lite i smyg. Då får man gärna swisha en symbolisk summa för fortlevandet av det fria kulturlivet, eller bara för att du tycker det är gött. Vi ses!

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad

Relaterat innehåll