Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Jäststipendiatutställning: Elegi
— Amund Öhrnell, Miranda Fahlén

Konstepidemins Jäststipendium 2017 gick till Miranda Fahlén och Amund Öhrnell.
För andra året i rad delar Konstepidemin ut jäststipendium till en elev från Dômens Konstskola och en från Göteborgs Konstskola.  Jäststipendiet innefattar en månads ateljéperiod på Konstepidemin samt en utställning i Bageriet. Nu visar de sina pågående arbeten.

Elegi

Elegi undersöker människans delaktighet, och bristen på den, i naturen och civilisationens sfär. Paradoxen i att stå högst upp på evolutionens pyramid och samtidigt vara dömd till ett evigt sökande efter svar, garantier, facit. I ett naivt försök att distansera sig från förgängligheten bryter vi upp med naturen. Ställer oss utanför den bur vi sen födseln är fast i. Utan makt över vår omgivning riktar vi blicken mot oss själva – det enda vi tror oss kunna styra.

Miranda Fahlén

Miranda Fahlén växlar mellan att arbeta med oljemåleri och rörlig bild. Ingången till det konstnärliga arbetet är att använda den kroppsliga världen som kuliss för att berätta någonting om den inre. Genom metaforiska motiv vill hon väcka funderingar hos betraktaren om vad som egentligen pågår under ytan. www.instagram.com/miranda.fahlen

Amund Öhrnell

Amund Öhrnell arbetar ofta med ämnen som berör tid, förgänglighet och ursprung ur personlig och allmän synvinkel. Tidigare student vid Sörängens Folkhögskola, Göteborgs Konstskola och nuvarande Student vid Malmö Konsthögskola.
www.instagram.com/amundohrnell

Öppettider: 
Lördag 30/9 12-16
Söndag 1/10 12-16
Måndag 2/10 12-17