Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Hon skriker inte så mycket längre, men ibland längtar hon så innerligt
— Jessica Johannesson

Hon skriker inte så mycket längre, men ibland längtar hon så innerligt, är en gestaltning av en människas känslovärld. Där skulpturen kan vara en lämning, en kvarleva, ett inre organ, en rest eller något som ska vidare någon annanstans. Hennes berättelse är inte sammanhängande, den består av punkter, som alla är i rörelse, där det inte finns någon sanning, samtidigt som allt är sant. Skrivbordet som står stadigt. Hon som är närvarande. Sorterat och uppradat, lådor, askar och burkar. Hon som är så skör och samtidigt den starkaste person jag mött. Verket är en utveckling av Jessicas masterexamensarbete i Textil konst från Högskolan för Design och Konsthantverk 2012. För examensarbetet tilldelades hon stipendium ur Karna Askers fond av Göteborgs Slöjdförening.

Jessica Johannesson (född 1980) är konstnär boende och verksam i Göteborg. Masterexamen i Textil konst från Högskolan för Design och Konsthantverk. Innan HDK studerade hon tre år skulptur på Dômen konstskola. Hon har även en fil kand. i Genusvetenskap. Hon har tidigare ställt ut på olika platser såväl i Sverige som utomlands. Detta är hennes första separatutställningar i Göteborg.

Jessica ställer även ut i Galleriet:

I utställningen, Behöver bara få ha det lite tyst omkring mig, kommer den svarta tråden bygga berättelser om mänsklig existens och om ett varsamt vårdande av det som känns.

www.jessicajohannesson.se

Denna utställningsperiod är det två separatutställningar på Galleriet:
Innersta rummet och Pannrummet: Jessica Johannesson
Två rum, entrésidan: Pia Hedström